bio-forum.pl

Utrata danych z dysku - pytanie

bez logowania - można przeglądać

od sie.2007

1. Utrata danych z dysku - pytanie

Zdaję sobie sprawę, że z mykologią/botaniką ma to niewiele wspólnego, ale postanowiłem spróbować szczęścia.

Widziałem kiedyś na Bio-forum. pl wątek dotyczący utraty przez któregoś z Forumowiczów danych w postaci zdjęć z dysku twardego. Mimo szczerych chęci nie zdołałem odnaleźć tego wątku.

Wiem, że forum tworzą też Osoby zawodowo związane z informatyką i komputerami i liczę na Ich odpowiedź.

Interesuje mnie kwestia odzyskania utraconych danych (uszkodzenie logiczne partycji). Przeglądałem w necie oferty firm odzyskujących dane. Czy gra jest warta świeczki? Czy Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Jaką firmę ewentualnie by polecił (fajnie, gdyby zlokalizowaną w Wa-wie)? Przeglądałem oferty: Ontracku (słaba dla mnie lokalizacja), DataMax Recovery, MiP Data Recovery. Jakie są realne koszty (cenniki widziałem, na ile odpowiadają rzeczywistości?) odzysku dla ok. 30GB danych?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

od sty.2007

2. Utrata danych z dysku - pytanie

Adamie, ten wątek, którego szukasz to: [bf#104215] z działu Mykologia - warsztat.

od sie.2007

3. Utrata danych z dysku - pytanie

Dziękuję za link. Nie mogłem dobrać odpowiednich słów kluczowych do wyszukiwarki. Aczkolwiek do podobnych wniosków sam też doszedłem.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji