bio-forum.pl

Zima?

bez logowania - można przeglądać

od mar.2010

1. Zima?
m
n
b
v
c

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie wczoraj śnieg, dziś lekka odwilż, nieprzyjemny wiatr, ale w osłoniętych miejscach było w porządku. Do lasu mi się nie chciało jechać, więc poszłam do parku. "Grzybów było w bród":-D A poza grzybami owoce:-) Podobno owoce kaliny są po przemrożeniu jadalne, ale gorzkie. Jadł ktoś?

Grzybki, jak zwykle piękne, i niektóre od lat na tych samych stanowiskach. Witam się z nimi, jak ze starymi znajomymi:-)

od lip.2005

2. Zima?
10.gru.17 22:46
Grażyna Domian

U nas śnieg dopiero teraz pada. W ciągu dnia go nie było, jednak masakrycznie wiało lodowatym wiatrem.

Z kaliny próbowałam kiedyś robić konfiturę ale ze względu na wyjątkowo nieprzyjemny zapach wszystko wywaliłam.

od maj.2009

3. Zima?

A na Podlasiu śniegu nima, mrozu i wiatru też nima... a do tego słoneczko ładnie świeci:-)

- ale z racji innych obowiązków w terenie mnie też dziś nima:- (

Wczoraj dla relaksu nieco "połaziłem" po lesie, chrustu do domu naniosłem ale nic ciekawego.

Chociaż??? - znów znalazłem jakąś Calycina, tym razem na grabie, do niczego nie pasuje... pewnie jakaś moja regionalna Calineczka:-))

Straciłem nad nią wczoraj cały wieczór:- (

od maj.2009

4. Zima?

Biadoliłem post wyżej z powodu braku zimy, więc już ją mam od dłuższego czasu:-)

.

Ale mój przyjaciel był chyba najbardziej zadowolony. W tym okresie może sobie pohulać do woli. Wróci lato i znów żal będzie zabierać go na spacery z powodu plagi kleszczy:- (

Prawda że sympatyczny?... a ktoś go w lesie zostawił:- (

Chociaż pewien nie jestem: być może zgubił się, szczeniakiem był jeszcze.

od lip.2005

5. Zima?
23.sty.18 20:38
Grażyna Domian

Niesamowicie sympatyczny i... trochę owieczkę przypomina;-):-))

od maj.2009

6. Zima?

Eeee!- to przecież "facet", to może raczej baranek:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji