bio-forum.pl

Kremowa roślinka

bez logowania - można przeglądać
Orchidaceae

od kwi.2004

1. Kremowa roślinka
1

Taką roślinę znalazłem dzisiaj w lesie.

Jak ona się nazywa?.

od sty.2007

2. Kremowa roślinka

Duch'li to, czy zjawa jakowaś?

Jedna z niewielu bezzieleniowych roślin, jakie znam (oprócz łuskiewników i zaraz) to korzeniówka pospolita, Monotropa hypopitys L. s. str., ale to nie to!

(wypowiedź edytowana przez topazzz 31. maja. 2007)

od maj.2003

3. Kremowa roślinka
3.cze.07 10:48
Anna Kujawa "AniaK"

Kojarzy mi się ze zmutowanym, pozbawionym chlorofilu jakimś storczykiem. Może kruszczyk szerokolistny? Marku, poszukaj czy w pobliżu nie ma osobników wykształconych "zdrowo" - zielonych.

od kwi.2007

4. Kremowa roślinka

Puszcza Białowieska - pstryknąłem dziś i czym prędzej wysyłam, choć nie wiem jeszcze co to jest, ale to ta sama roślina co Marka.

od kwi.2006

5. Kremowa roślinka

Robercie, to kruszczyk szerokolistny nie w pełni jeszcze rozwinięty.

od sty.2007

6. Kremowa roślinka

Ania i Tadeusz typują kruszczyka, a to oznacza, że ten wątek z roślinką w ''białej i zielonej sukience'' powędruje do naszego kącika z Orchidales!!!

od sty.2007

7. Kremowa roślinka

Marku, Robercie,

może moja prośba to tylko formalność, bo sami już planujecie pokazać nam swoje roślinki po zakwitnięciu?

Ja z góry dziękuję!!!

od kwi.2007

8. Kremowa roślinka

13. 06. 2007 - jeszcze nie kwitnie

od sty.2007

9. Kremowa roślinka

Ale zakwitnie...

od kwi.2007

10. Kremowa roślinka

Doczekałem się-kwitnie. Rośliny z tego samego stanowiska co wyżej - 15. 07. 2007

Rośliny z innego stanowiska

od cze.2010

11. Kremowa roślinka
17.wrz.07 10:54
Piotr Grzegorzek

Tedy duch z pierwszego zdjęcia jest albinotycznym kruszczykiem szerokolistnym, lub jednym z wielu bastardów z jego udziałem.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji