bio-forum.pl

XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

bez logowania - można przeglądać

od mar.2008

1. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Czekamy na propozycję miejsca przyszłorocznego spotkania.

Może tym razem Mazury?

od sie.2014

2. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Pięknie! Ja po tym zlocie pojadę wszędzie;)

od cze.2010

3. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
28.wrz.17 19:22
Piotr Grzegorzek

Ja też. I zapewne znowu przywiozę coś pysznego.

od lis.2018

4. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

a moze tak Beskid Stolowy?

od cze.2010

5. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
2.paź.17 21:32
Piotr Grzegorzek

A cóż to za nowa kraina. Pierwsze słyszę.

od sie.2014

6. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Piotrze a gdzie obiecany przepis na Twój,, sernik'' z ostatniego zlotu? :)

od cze.2010

7. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
3.paź.17 19:39
Piotr Grzegorzek

Będzie, ponieważ wkrótce będę go piekł, jako wydanie piąte, zmienione z zachowaniem ogólnych zasad, które podawałem. Po prostu będą zdjęcia krok po kroku.

od paź.2004

8. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

A może czas zrobić zlot gdzieś na południu np. kieleckie?

od mar.2008

9. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Miesiąc minął, a my dalej nie wiemy gdzie chcemy jechać? Nikt się nie rwie do przedstawienia jakichś konkretnych propozycji, do poszukania jakiegoś fajnego ośrodka w fajnej scenerii. My pojedziemy wszędzie, ale chciałabym, aby tam były chociaż grzyby na wystawę:-)

od wrz.2006

10. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

A może Body Dolnośląskie? Jestem w trakcie zbierania informacji o ośrodkach, które by nas mogły przyjąć.

od wrz.2006

11. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Bory nie body. Android poprawił. Rzućcie okiem na mapę. Okolice Węglińca

od sie.2010

12. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Może tak okolice jeziora Białego i Sobiboru? Dużo lasów, fajne jezioro i jest tam parę fajnych ośrodków. Ale wydaje mi się że powinniśmy ustalić najpierw termin zlotu. To kiedy?

od cze.2010

13. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
15.lis.17 12:21
Piotr Grzegorzek

Termin. Może przyjąć jako stały termin pierwszy weekend września.

od mar.2008

14. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

To już mamy termin - 7-9. 09. 2018r.

Teraz tylko ustalić miejsce, znaleźć ośrodek, który nas przyjmie i wpisać się na listę.

Zawsze w ostateczności zostanie nam Ocypel. Może zajrzymy tam sprawdzić jak się miewa nasz dąbek?

od mar.2010

15. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

A może chcecie znów spotkać się w centrum kraju?:-D

dresso.pl

od cze.2010

16. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
27.gru.17 18:55
Piotr Grzegorzek

Mają mnóstwo złych opinii. sprawdziłem ich przez mapy googla.

od mar.2010

17. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

To jeszcze taki znalazłam:

ilki.pl

od cze.2010

18. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
29.gru.17 12:15
Piotr Grzegorzek

Byłbym za tym miejscem, a poza tym bliżej centrum Polski.

od paź.2005

19. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Nie ma mapki lokacyjnej. Brak cen. Pokazane domki/pokoje mają zbyt mało informacji. Ogolnie, nie zadzwonisz, nic nie wiesz. Wygląda mi na PRL owski standard.

od cze.2010

20. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
29.gru.17 20:20
Piotr Grzegorzek

Mapkę bez trudu znajduje się Mapach Google. To jest tutaj - 51. 473816, 19. 967512. A standard PRL-u mi nie przeszkadza. Jakieś 2 km na NE od tego miejsca są osławione Niebieskie Źródła. Generalnie to około 10 km na południe od Tomaszowa Mazowieckiego.

(wypowiedź edytowana przez piotr_grzegorzek 29. grudnia. 2017)

od mar.2008

21. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Beata, a jakie są ceny, bo ta tej stronie nie podano.

od mar.2010

22. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Pani powiedziała, że cena do negocjacji, ale zasadniczo przy tak krótkim pobycie, chce 50 zł za łóżko. Myślę, że gdyby zadzwonił ktoś, kto się umie targować, zeszłaby z ceny. Mnie negocjacje słabo idą.:- ( Obok ośrodka jest bar, w którym można zamówić obiady, albo jeść z karty, każdy coś wybiera sam. Ceny podobno bardzo przystępne, tam jeszcze nie dzwoniłam.

od paź.2004

23. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Jezier kiedyś pisał coś o Węglińcu, nic nie wiadomo?

od cze.2010

24. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
3.sty.18 20:14
Piotr Grzegorzek

Ja pojadę wszędzie. Okolice Tomaszowa, to jakby nie było "Łowisko Łódzkich Mykologów", zatem okolica dość dobrze zbadana.

od mar.2010

25. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Wiesz, Piotrze, na specjalne odkrycia mykologiczne podczas zlotu nikt chyba nie liczy. To raczej relaksacyjne spotkanie grzybiarzy:-)

od cze.2010

26. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
4.sty.18 07:34
Piotr Grzegorzek

Zawsze można pogodzić jedno z drugim. Tutaj trzeba się upewnić, jaka będzie jakość pobytu za sugerowaną cenę.

od wrz.2006

27. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Zajazd Milówka Pisezcna koło Węglińca. Bez problemu pomieści 50 osób. TYlko termin 7-9 może być kłopotliwy. w drugi weekend września Węgliniec organizuje Święto Grzybów. w tym terminie jest rezerwacja całego ośrodka. Jutro właściciel ma sprawdzić czy w 2018 roku impreza będzie 8-9, czy 15-16 września. Cena noclegu z wyżywieniem śniadanie i obiado-kolacja w granicach 90-100 zł za osobodobę.

link do strony pensjonatu: zajazdmilowka.pl

od cze.2010

28. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
7.sty.18 22:57
Piotr Grzegorzek

Jak tak, to Węgliniec jako taki powinien zrobić wszystko aby ściągnąć nas do siebie w tym okresie. Moglibyśmy nawet "robić" za specjalnych gości tej imprezy.

od mar.2008

29. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Jezier, na stronie tego pensjonatu nie ma podanej ilości pokoi 2, 3 i 4- osobowych.

od wrz.2006

30. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Piotr, okolice Węglińca to czarna dziura na turystycznej mapie Polski. Milówka to jedyny zajazd, który nas moze pomieścić. Rozmawiałem z właścicielami, mają rezerwacje na termin Święta Grzybów z roku na rok robione przez uczestników. Najbliższe większe ośrodki jakie tam znalazłem to okolice Leśnej. Nad zalewem Leśna i Złotniki. Ale to pewnie 40 km od Węglińca.

od wrz.2006

31. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Małegi, umówiłem się z właścicielem na telefon dzisiaj w godzinach popołudniowych. Spytam o ilość pokoi.

od sie.2014

32. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Chciałam powiedzieć że Milówka mi się podoba.... :)

od cze.2010

33. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
8.sty.18 12:36
Piotr Grzegorzek

40 km to nie problem, jeśli się coś znajdzie.

od mar.2008

34. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Jezier, czy możemy już zakładać temat: Lista chętnych na XII ZLOT?

od wrz.2006

35. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Tak jak jak pisałem wcześniej termin 7-9 09 2018 Święto Grzybów i zajazd jest zarezerwowany. Tak więc albo musimy rozważyć zmianę terminu, albo szukamy innego miejsca.

od cze.2010

36. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?
9.sty.18 17:56
Piotr Grzegorzek

Mnie pasowałby 1 - 2. 09 w tym samym miejscu

od wrz.2006

37. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Zaklepać termin w pierwszy weekend w Milówce, czy szukamy innej lokalizacji?

(wypowiedź edytowana przez Jezier 10. stycznia. 2018)

od mar.2008

38. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Nam odpowiada każdy termin, możemy się dostosować. Niech inni się wypowiedzą. No i pytanie ile i jakimi pokojami dysponuje ten ośrodek?

od sie.2014

39. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Zapałka 2 osoby poproszę na pierwszy weekend w Milówce;) To znaczy we wrześniu każdy termin nam pasuje gdziekolwiek to będzie.

od mar.2008

40. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

W takim razie zakładam nowy temat: Lista chętnych na XII Zlot w Milówce. Termin od 31. 08. 2018 do 2. 09. 2018r.:-)

Jezier, rezerwuj ośrodek.

(wypowiedź edytowana przez Malgi 10. stycznia. 2018)

od wrz.2006

41. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Ośrodek klepniete. Będę teraz ustalał szczegóły. Myślę że dwa posiłki śniadanie i obiadokolacja tak byśmy mieli czas na leżenie po lesie. Sniadanie szwecki stół 15 zl od osoby, nicleg 40 zl, obiad wersja podstawowa 25 zł jeśli chcemy jeszcze coś więcej na ząb np. Jakieś kiełbasy na grilla itp do dogadania.

od mar.2008

42. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Jezierku, dowiedz się jeszcze iloma i jakimi pokojami dysponuje ośrodek, bo nie ma takiej informacji na stronie.

od wrz.2006

43. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Małegi pojadę tam w czasie ferii zrobie kilka fotek obejrze ośrodek I pewnie jego okolice. Wstępnie wiem że są dwa pokoje 4-osobowe w tym jeden podzielony na pół. 8 trójek i 8 dwuosobowych. I jeden apartament chyba 3 pokojowy że wspólna łazienka. Ale rozdziałem pokoi wstrzymany się do mojego powrotu z Węglińca. Jest też wiata pod która możemy imprezowa wieczorami i sala na której będziemy mieli posiłki gdyby pogoda nie sprzyjała plenerowej imprezie. Zaliczki Mirek pozbierać bo mam tylko firmowy rachunek bieżący. Nie chce by skarbowy się mnie czepiał i powalił mi podatek od tych pieniążków. Ale spokojnie z tym też mamy czas do mojego powrotu.

od wrz.2006

44. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Mamy do dyspozycji:

- Jeden apartament 6 osobowy- (Trzy pokoje z łazienką)

- dwa pokoje 4 osobowe

- dziewięć pokoi 3 osobowych

- siedem pokoi dwuosobowych w tym dwa z łożem małżeńskim (przy dwójkach w pokoju jest prysznic i umywalka, a toalety na korytarzu)

od mar.2008

45. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Czyli możemy 55 osób zakwaterować.

Sprawdź proszę ile jest tych toalet na korytarzu i czy w pokojach 3 i 4 osobowych są pełne łazienki? Szkoda, że nie ma takich informacji na ich stronie.

od lip.2008

46. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Michał, baaaaaardzo dziękuję.

od mar.2008

47. XII Zlot Bioforum - gdzie tym razem?

Michałku, podaj szczegóły dogadania:

Koszt jednej osoby i jakie zaliczki i do kiedy mamy wpłacić?

na tej stronie jest za dużo wypowiedzi (94) - proszę założyć nowy wątek poziom wyżej lub w innym dziale forum oznaczonym ⊙
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji