bio-forum.pl

arbuz w doniczce

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2007

1. arbuz w doniczce
20.maj.07 19:00
green14

mój kuzun niedługo będzie sadził arbuzy w swoim tunelu... ma 80 sadzonek... ja zasatanawiałem się czy gdybym taką sadzonkę do doniczki zasadził czy by mi urósł owoc?? bo sadzonkę mi pozwolił jedną wziąć... :)

od lis.2005

2. arbuz w doniczce
20.maj.07 20:18
Marek Ciszewski "grant"

To pytanie najlepiej zadać najpierw ogrodnikom.

od sie.2006

3. arbuz w doniczce

:) W tunelu jest szansa na zaowocowanie odmian odpowiednich na polskie warunki klimatyczne.

Wątpię, żeby jeden arbuz w doniczce zaowocował z powodzeniem. Na pewno musiała to by być docelowo dość duża donica, i musiałaby stać na zewnątrz - duże amplitudy dobowe, możliwość zapylenia przez owady.

od lis.2006

4. arbuz w doniczce

Jeżeli Twój kuzyn sadzi arbuzy w tunelu z pewnością ma odmiany które owocują w naszych warunkach. Jeżeli zasadzisz w dość dużej donicy a później odpowiednio zasilał nawozami (biohumus) lub inny nawóz naturalny powinno sie powieść. Oczywiście roślina musi być odpowiednio osłonięta i dostatecznie nasłoneczniona. Zapylanie nie jest koniecznie gdyż dyniowate wytwarzają najpierw owoc na czubku którego jest kwiat żeński. Jeżeli nie zostanie zapylony owoc zostanie ale jego nasiona nie wydadzą plonu a przecież Tobie na nasionach nie zależy. Powodzenia.

od kwi.2007

5. arbuz w doniczce
16.lip.07 21:30
green14

Witam. Jakieś 2 tygodnie temu bezmyślnie kiedy jadłem arbuza wziąłem jedną pestkę i zasadziłem w doniczke na balkonie... teraz byłem na tygodniowych wakacjach a kiedy wróciłem zobaczyłem, że... rośnie mi jakaś nowa roślnka. Nie wiedziałem jaka... ale się domyśliłem, to był arbuz. W zwiąku z tym chciałbym zostawić tego arbuza i przesadzić do doniczki, ponieważ nie mam ogrodu. Widziłem w ogrodniczym bardzo dużą na długość i szerokość doniczkę ale płytką... czy taka będzie dobra??...

użytkownik obecnie bez konta na forum

6. arbuz w doniczce
22.sie.07 11:23
Kuba ("snock")
Arbuz" WIDTH="781" HEIGHT="622

Witam. W polowie Wakacji zasadzilem w donicze arbuza gdy przyjechalem byl juz duzy wiec opiekowalem sie nim podlewalem a teras czekam na owoc rok temu udalo mi sie i urusl owoc moze w tym tesz sie uda. Daje fotki mojego arbuza;]

od lut.2009

7. arbuz w doniczce

kiedy siać nasiona arbuza

od sie.2008

8. arbuz w doniczce

ja zasialem na koniec lutego

od lut.2009

9. arbuz w doniczce
12.mar.09 16:12
adam michewicz "adammm"

Dzięki

od maj.2009

10. arbuz w doniczce
26.maj.09 14:53
marcin_rolnik "skaczma"

a ja posialem nasionka arbuza BINGO w doniczce 16/05/2009 i wyrosly ladne roslinki, Kiedy moge je przesadzic na pole??

od maj.2009

11. arbuz w doniczce

Jak będą miały 2 miesiące

od maj.2009

12. arbuz w doniczce

Dzieki. jak urosna to poczestuje was fotkami :)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji