bio-forum.pl

Zlot w Czernicy

bez logowania - można przeglądać

od gru.2003

1. Zlot w Czernicy

Zobaczcie galerie co zostało po naszym ośrodku... ciekawe co u Gaborsona?

radiogdansk.pl

od mar.2025

2. Zlot w Czernicy

Wczoraj wracając z Gdańska przejeżdżałem przez Kościerzynę, Czersk, Tucholę - DRAMAT.:- (

od wrz.2015

3. Zlot w Czernicy

Gmina Dziemiany a szczególnie zachodnia część jest zrównana z ziemia. Nikt o tym nie mówi ale zycie setek rodzin stracilo sens. Las byl dla nich chlebem. Wladze centralne zauwazyly tylko rytel bo media o tym pisały.

od wrz.2015

4. Zlot w Czernicy

Słyszę to dopiero od Ciebie. Rzeczywiście nikt nic nie mówił o tamtych okolicach. A czy teren gdzie miałeś swój domek i ośrodek pani Violety sie zachował?? No cóż, nie wiem co powiedziec. Zal po prostu żal ogromny i ludzi i lasu. Ludzie jakoś się podniosą ale drzewa, ptaki i inne zwierzeta które staciły swoje miejsce.......

od wrz.2015

5. Zlot w Czernicy

Nie odzywalem sie bo od dwóch lat choruje. Las w kierunku Dywanu nie istnieje. Domki Malo ucierpialy. W jeziorze leżą dziesiątki dębów. Pozdrawiam.

od mar.2008

6. Zlot w Czernicy

Jechaliśmy tydzień temu na Tucholę od Chojnic i widzieliśmy te połamane i powalone drzewa - tragedia.

A w środę jechaliśmy do Gdańska przez Bytów i Kościerzynę i płakać się chciało widząc te zniszczenia - hektary lasów połamanych na wysokości 5-10 metrów.

To migawki z drogi między Bytowem a Kościerzyną.

od wrz.2015

7. Zlot w Czernicy

Rzeczywiście tak to wygląda. Dramat. Tragedia dla ludzi utrzymujących sie z tego co las urodzi.

od cze.2010

8. Zlot w Czernicy
26.sie.17 23:02
Piotr Grzegorzek

Dramat niewątpliwie, ale może podaż tego drewna ograniczy popyt na pozyskiwane chociażby w Puszczy Białowieskiej. Mam taką nadzieję.

od wrz.2015

9. Zlot w Czernicy

Mysle, że puszcza będzie dalej wycinana. Liczy się tylko kasa. Inne wartości nie maja już znaczenia.

od wrz.2015

10. Zlot w Czernicy

Wiem jak to wyglada poniewaz widziałam 12 lat temu puszczę Piską po przejściu trąby powietrznaej. Ja po prostu stałam i płakałam, zdjęcia tego niestety nie oddadzą. A co do puszczy Białowieskiej to zgadzam się z Włodkiem - nadal będzie wycinana ponieważ wnaszym społeczeństwie mało kogo to obchodzi. Kasa, kasa i tylko kasa.....

Włodziu a Ty gdzie teraz będziez jeździł na grzyby (jeżeli w ogóle jeżdzisz). Życzę dużo zdrówka..

od wrz.2015

11. Zlot w Czernicy

Jeżdżę w okolice gostynina i plocka. W najbliższy czwartek jadę do dziemian. Muszę znaleźć nowe miejscówki grzybowe, bo stare nie istnieją... Pozdrawiam

od wrz.2015

12. Zlot w Czernicy

No cóż życzę Ci abyś znalazł nowe równie grzybowe miejsca i abyś doprowadził swój organizm do dobrej kondycji. Pozdrawiam

od lut.2007

13. Zlot w Czernicy

Mirku Gaborson przetrwał nawałnicę. Dom ocalał. Jednak drzewa wokół mojego domu mocno ucierpiały. Tereny grzybowe są prawie całkowicie zniszczone. Pozostało mi zbierać grzyby tylko na mojej działce.

od cze.2010

14. Zlot w Czernicy
13.paź.17 06:00
Piotr Grzegorzek

Tak na spokojnie - odnoszę wrażenie, że najbardziej ucierpiały plantacje drzew leśnych.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji