bio-forum.pl

Purchawica olbrzymia Calvatia gigantea

bez logowania - można przeglądać

od mar.2014
#0

1. Purchawica olbrzymia Calvatia gigantea

Do grzybów podchodzę z bardzo dużym dystansem.

Mam na swojej posesji sporą ilość purchawicy i chciałbym spróbować tego grzybka, ale nie wiem jak go przyrządzić i przede wszystkim czy warto.

Proszę o radę.

od mar.2010
#0

2. Purchawica olbrzymia Calvatia gigantea

Bardzo warto!:-) Pyszna jest zarówno saute, na maśle w plasterkach, jak i grubsze plastry przyprawione delikatnie i panierowane jak kotlety schabowe. Koniecznie zrób i daj znać, jak smakowała:-D

od mar.2014
#0

3. Purchawica olbrzymia Calvatia gigantea

Niestety muszę obejś się smakiem bo grzybki zmieniły kolor skórki na beżowy, a z tego co czytam do spożycia nadają się tylko młode, całkiem białe osobniki. Pozostaje więc poczekać do przyszłego roku i nie zmarnować okazji.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji