bio-forum.pl

Laptop dla studentki - prośba o podpowiedzi

bez logowania - można przeglądać

od lip.2004

1. Laptop dla studentki - prośba o podpowiedzi

Ponieważ młodsza córa rozpoczyna w tym roku studia i miała w związku z tym obiecanego nowego laptopa mam prośbę o jakieś wskazówki, podpowiedzi, sugestie:-)

Kwota do wydania, to ok. 2000 zł (jest pewna szansa na podniesienie do 2500 zł)

Przeznaczenie to ogólnoużytkowy sprzęt dla studenta, ale także z okazjonalnym wykorzystaniem do niewyszukanych gier np. typu The SIMS 4, MineCraft

Córka wynalazła promocyjne neonet.pl

a konkretnie te 2 modele:

1. neonet.pl 2 199 zł - w promocji 1998 z.

2. neonet.pl 2399 zł - w promocji

2198 zł

Możecie coś podpowiedzieć albo polecić coś ciekawszego;-)

od wrz.2006

2. Laptop dla studentki - prośba o podpowiedzi

Może coś poleasingowego? swojego kupiłem w 2010 roku. Jedyne co zrobiłem to zmieniłem system z visty na windowsa 8. Do tej pory działa bez zarzutu. Solidna obudowa, bateraia po 7 latach trzyma jeszcze około 2 godzin. przy zakupie wytrzymywała koło 5. Są firmy które sprzedają taki sprzęt z roczna gwarancją. Syn rok temu w tej samej firmie kupił lenovo z górnej półki. Cena nie przekroczyła 40% nowego. na pokładzie ma intele i7 dysk 250 GB SSD wymienna kartę grafiki. Te modele nowe kosztowały ponad 5000 zł w wrocławskiej firmie Kamil notebook zapłaciliśmy niecałe 2200 z torbą i myszką.

od lip.2004

3. Laptop dla studentki - prośba o podpowiedzi

Jezier, serdeczne dzięki:-)

Napisałem do wrocławskiej firmy zapytanie, zobaczymy co odpowiedzą.

Po konsultacjach na paru "laptopowych" forach wszystko (nasze wizje) zmieniają się co parę godzin:- (

Po raz kolejny widzę, że coraz więcej tematów mnie przerasta:- (( (

od wrz.2006

4. Laptop dla studentki - prośba o podpowiedzi

Z czystym sumieniem mogę to firmę polecić. Niestety czasem maja mały wybór sprzętu to chyba jedyny minus...

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

5. Laptop dla studentki - prośba o podpowiedzi
25.wrz.18 12:20
Wojciech Małota ("wojteczko")

Myślę, że w takiej cenie kupi się dobrego laptopa do ogolnych czynności. Pytanie co student studiuje. Bo potem może się okazać, że bedą potrzebne programy graficzne typu Autocad czy Photoshop itp, a one już wymagają lepszego sprzętu.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji