bio-forum.pl

Praca Magisterska ciekawa ankieta

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. Praca Magisterska ciekawa ankieta
15.kwi.17 21:11
Artur Kozak ("nevergiveup")

Witam wszystkich forumowiczów, w zasadzie jestem dzieckiem forum luskiewnik ale mam wielką prośbę do obecnych tutaj :) Chciałbym abyście wypełnili moją ankietę, na pewno nie będzie zbyt męcząca, a raczej interesująca, dotyczy leśnych roślin leczniczych, Pozdrawiam Wszystkich Artur, link na dole!

survio.com

od lip.2004

2. Praca Magisterska ciekawa ankieta

Pytania są miłe i przyjemne, ale nie do końca precyzyjne;-)

3. Praca Magisterska ciekawa ankieta
16.kwi.17 16:41

Panie Bogusławie, czy mógłby Pan rozwinąć swoją wypowiedź :), zależy mi na opinii każdego. Otóż wyjaśniam dlaczego nieprecyzyjne. Wyniki muszą być przedstawione w systemie zero-jedynkowym, gdyż mają służyć do pracy magisterskiej. Ich nieprecyzyjność na pewno zależy także od braku mojego doświadczenia w tworzeniu tego typu ankiet oraz zbyt małej wiedzy, a także od ram w jakie wsuwa mnie moja uczelnia.

Myślę, że z tej ankiety wyciągnę naprawdę sporo a ostatnie pytanie opisowe jakoś sobie obrobię w excelu aby dobrze ująć wypowiedź każdego respondenta i powyciągać jakieś ciekawe wnioski

Pozdrawiam Artur.

od mar.2008

4. Praca Magisterska ciekawa ankieta
16.kwi.17 22:03
Andrzej Kiton "akiton"

Wg mnie brak możliwości zaznaczenia czwartej opcji w pytaniu:

Jak często używasz źiół/roślin leczniczych

- Codziennie

- Klika razy w tygodniu

- Sporadycznie.... nie używam

5. Praca Magisterska ciekawa ankieta
17.kwi.17 07:57

Panie Andrzeju, wydaje mi się że każdy używa ziół. Czy nigdy nie pił pan rumianku bądź mięty na bolący brzuch :)?. Ale ma Pan rację, dodam taką odpowiedź

od mar.2008

6. Praca Magisterska ciekawa ankieta
17.kwi.17 16:36
Andrzej Kiton "akiton"

... wydaje mi się że każdy używa ziół...

Ja nie używam!

od lip.2004

7. Praca Magisterska ciekawa ankieta

"... czy mógłby Pan rozwinąć swoją wypowiedź :)..."

Niestety, ale ankieta po pierwszym wypełnieniu już się nie otwiera, a moja pamięć jest bardzo ułomna;-)

od paź.2017

8. Praca Magisterska ciekawa ankieta

Panie Arturze. Oto "problemy" w wypełnieniu ankiety, na jakie ja natrafiłem przy pierwszej przymiarce.

Co jest rośliną, "ziołem leśnym"? Sciśle trzymając się charakterystyki odpada np. mięta, dziurawiec, babka (ta już całkowicie) i wiele, wiele innych.

Czarna jagoda (borówka) ta, owszem jest charakterystyczną rośliną leśną, ale czy jest ziołem czy owocem? (wchodzi w zakres ankiety, czy nie?). Cząber, jaki jest, leśny? raczej nie i co ma począć ktoś taki jak ja, który cząbru nie kupuje, nie zbiera, a używa (ma w ogródku na skalniaku a obok miętę?) To oczywiście dla komplikacji nie jest cząber ogrodowy, ale górski :))

O szkodliwości nadużywania pewnych ziół - a czy są inne (znowu przykład dziurawca). Sprawę gmatwa dodanie aspektu kulinarnego. W skład ziół prowansalskich wchodzi....

To jest tylko część wątpliwości, które mnie "naszły" i którymi się z Panem dzielę.

Ps. Które źródło jest najlepsze: książka, dziadek, internet....?

Trzeba by znać wszystkie i porównać z punktu widzenia autorytetu. Może zastąpić z którego najczęściej korzystasz?

Pozdrawiam. P. O.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji