bio-forum.pl

Bluszczyk kurdybanek?

bez logowania - można przeglądać

od sie.2016

1. Bluszczyk kurdybanek?
13.kwi.17 22:26
Kacper Zięba
1
2
3
4
5

od maj.2007

2. Bluszczyk kurdybanek?

od wrz.2016

3. Bluszczyk kurdybanek?
14.kwi.17 12:41
Trofim Los "bialy_Ewk4"

a jak odroznic od bluszczyka?

od maj.2007

4. Bluszczyk kurdybanek?

Bluszczyk kurdybanek ma zwykle niebieskofioletowe kwiaty

od sie.2016

5. Bluszczyk kurdybanek?
15.kwi.17 16:20
Kacper Zięba
1
2
3

To jest główny poszukiwany?: P

od mar.2008

6. Bluszczyk kurdybanek?
15.kwi.17 16:52
Andrzej Kiton "akiton"

To jest miodunka

od sie.2016

7. Bluszczyk kurdybanek?
15.kwi.17 17:01
Kacper Zięba

Miodunka ćma? W ogóle nie zwróciłem uwagi na liście, które sporo się różnią od Bluszczyka...

(wypowiedź edytowana przez Lich555 15. kwietnia. 2017)

od cze.2010

8. Bluszczyk kurdybanek?
15.kwi.17 22:43
Piotr Grzegorzek

Zacznij przygodę w poznawaniem zasobów takiego kącika jak moje Wędrówki z Grzegorzkiem. Na razie przystopowałem, ale jest tam 3078 fotoreportaży. Znajdziesz tam mnóstwo odpowiedzi na pytania których nawet nie zdążysz zadać. Bluszczyk kurdybanek też tam często gości.

od sie.2016

9. Bluszczyk kurdybanek?
16.kwi.17 10:03
Kacper Zięba
1
2
3
4

Postawowiłem za Waszą namową poszukać najpierw w innych źródłach, ale znów mam dylemat. Mam jeszcze taką miodunkę. Od powyższej różni się liśćmi oraz jednolitym kolorem kwiatów. Rosły one w odległości 5 metrów od siebie. To również jest miodunka ćma? Możliwe też, że różnice wynikają z niepełnego rozwoju rośliny, gdyż poniższe zdjęcia zostały zrobione pół miesiąca wcześniej.

od wrz.2016

10. Bluszczyk kurdybanek?
16.kwi.17 11:44
Trofim Los "bialy_Ewk4"

moze jednak jeden wątek na jeden rodzaj, tu bylo o bluszczyku i niech tak zostanie

od wrz.2016

11. Bluszczyk kurdybanek?
16.kwi.17 11:48
Trofim Los "bialy_Ewk4"

wedrowki z Grzegorzkiem sa zupelnie niewychowawcze. Rozumiem, ze autor sie nameczyl, ale zupelnie sa niestrawne dla zwyklego czlowieka.

Brak w nic przyblizen, okreslenia co i gdzie widac, czym sie rozni i z czym mozna pomylic. Barkuje tych wszystkich informacji gdzie patrzec i czego sie spodziwac. To troche jak dobry klucz i zdjecia na blogu o pogodzie. tu masz informacje na co patrzec i czym sie rozni, masz sposob szukania i podaje jakas wiedze, a tam masz kolorowe plamy i groch z kapustą.

Patrzac na te wątki az żal, że nie mogłem byc tam z autorem i nie moglem sobie pochodzic i zapytać czy zrobić zielnik. Niestety moim zdaniem cala ta robota jest po prostu do kosza. A szkoda.

(wypowiedź edytowana przez bialy 16. kwietnia. 2017)

od lip.2013

12. Bluszczyk kurdybanek?

A ja powiem tak odnośnie tej miodunki, że to też Pulmonaria obscura, a jednolity kolor kwiatów wynika z tego, że są prawdopodobnie na tym samym etapie rozwoju, może powiem jaśniej u miodunek kolor kwiatów fioletowy bądź różowy uzależniony jest od tego czy kwiat jest już zapylony czy nie.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji