bio-forum.pl

Komunie - nowe doznania.

bez logowania - można przeglądać

od paź.2005

1. Komunie - nowe doznania.

Komunia jak to komunia. Przechodzili ją nasze dzieci, teraz ( jak to jest w moim przypadku) nasze wnuki. Może jestem śmieszny, ale jak widzę coś ekstra ( z mojego punktu widzenia, mojej oceny), chętnie łapię za aparat fotograficzny i chcę się wrażeniami podzelić wśród przyjaciół.

Ale do rzeczy. Przedstawiałem Wan kraszanki ze Świąt Wielkanocnych. Pamiętacie, że te najładniejsze były mojej najmłodszej siostry - Kasi z Czerwionki.

Tym razem, właśnie Ona, wykonała to cacko dla mojego wnuka:

Na focie właśnie autorka tej książki. Jeszcze fotki z bliska:

Jak zdążyliście zauważyć, był to ogromny tort.

Kasia pracowała przy nim od 21: 00 do 4: 00 rano. Zaznaczm, że Kasia z zawodu nie jest cukiernikiem. Jednak ciasta urodzinowe i okolicznościowe, robi od kilku już lat dla naszej rodziny. Tym razem, ten tort jak zobaczyłem, to zamarłem z wrażenia.

A Wam - podoba się?

od lip.2006

2. Komunie - nowe doznania.

Podoba? To za słabo powiedziane!!!

I aż się nie chce wierzyć, że pani Kasia nad tym cudem pracowała TYLKO tyle czasu co podałeś!

Gratulacje dla wykonawcy za wykonane arcydzieło oraz serdeczne życzenia dla Wnuka z powodu przekroczenia przez Niego tak ważnego progu w życiu człowieka jakim jest Pierwsza Komunia Św. I jeszcze to motto napisane w otwartej tortowej księdze. Jest tak krótko napisane a tak wiele znaczy.

od lip.2004

3. Komunie - nowe doznania.

Wspaniały!!!!!!!!!!!!!! Toż to majstersztyk!!!!!!!!

Tylko pozazdrościć, zwłaszcza ja, ponieważ moja młodsza córa w najbliższą niedzielę też ma komunię, a torcik będzie standardowy, okrągły, z cukierni:- (

od paź.2004

4. Komunie - nowe doznania.

Ja też jestem pod wrażeniem....!!!!!: o))

od kwi.2004

5. Komunie - nowe doznania.

Oj, piękny! A apetyczny! Już mnie ściska w żołądku! Jestem strasznie łakoma, a torty kocham. :)

od paź.2005

6. Komunie - nowe doznania.

No to chyba otwarcie tego postu nie poszło na marne. Teraz już wszyscy będą mogli spróbować wyprodukować taki torcik - pomysł się liczy a napisy i ozdoby można dopasować do każdej okazji:-)

od lip.2006

7. Komunie - nowe doznania.

Hmm, jak to powiedziałeś? "... wszyscy będą mogli spróbować wyprodukować taki torcik..."

Spróbować wyprodukować takie cacko to jedno a osiągnąć oczekiwane efekty to drugie :))

od paź.2004

8. Komunie - nowe doznania.

Wyprodukować????: o)))

To ja już wolę iść na grzyby....: P

od lip.2004

9. Komunie - nowe doznania.

Hmmm!

Aby coś takiego stworzyć, trzeba mieć cierpliwość, talent w tym kierunku no i lubieć to:-)

Jedni się lubują w grzybkach, inni w artystycznych pisankach i wyrobach cukierniczych;-)

A ja tak sobie tylko głośno myślę, może marzę?!

Np. taki cudny tort o motywach grzybowych + kawa, likier lub co kto woli, a to wszystko na wieczornym rozpoczęcie zlotu.

Osobiście nie jestem specjalnym smakoszem tortów, ale te doznania artystyczne...;-D

od paź.2005

10. Komunie - nowe doznania.

Pomysł bardzo dobry, ale zbyt kosztowny do realizacji a to głównie dlatego, że za daleki transport. Transport samochodem na odległość około 300 km w warunkach nie zimowych, to wielkie ryzyko. Patrząc z innej strony, Polak potrafi. Może coś wymyślę.:-)

od kwi.2006

11. Komunie - nowe doznania.

Zatkało mnie!! Niewiarygodny zmysł artystyczny. Myślę, że Twoja siostra bije na głowę wielu cukierników. Gratuluję jej talentu. Apetyczny to eufemizm w przypadku tego tortu!

od paź.2005

12. Komunie - nowe doznania.

No nie pokaże tych komentarzy mojej siostrzyczce, bo mi w ''piórka obrośnie''.

Co do smaku - był wyborny, delikatny migdałowo-orzechowy. Kolorystyka w środku - przepiękna, ciasto żółte, przekładki wielokolorowe. Nic wię dziwnego, że skromna grupa ponad 20 osób zlizała patere:-)

od lis.2005

13. Komunie - nowe doznania.
11.maj.07 11:47
Marek Ciszewski "grant"

Rysiu... co ci zależy... niech obrasta w piórka i to jak najpiękniejsze. Należy się jej najwyższa pochwała... no, nie wiem co tu jeszcze dodać... Dobrze, że to utrwaliłeś na zdjęciach...

od paź.2005

14. Komunie - nowe doznania.

Jak się cieszę, że się odezwałeś. Trochę się martwiłem stanem Twojego zdrowia. Kuruj się kuruj!! Zlot już we wrześniu:-)

od paź.2004

15. Komunie - nowe doznania.

Rysiek, jak podbudujesz siostrę naszymi pochwałami to będzie miała motywację do jeszcze lepszych wypieków!: o)))

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji