bio-forum.pl

Quercus rotundifolia?

bez logowania - można przeglądać

od lis.2006

1. Quercus rotundifolia?

Witam serdecznie. Posiadam takie oto 2 kawałki drewna. Ten ciemniejszy to ponoć Quercus rotundifolia ale moje poszukiwania w sieci jakoś nie upewniają mnie w tym. Nie znam się na drzewach więc może tutaj znajdzie się ktoś posiadający taką wiedzę. Dziękuję i pozdrawiam, Tomasz.

od cze.2010

2. Quercus rotundifolia?
13.gru.16 22:17
Piotr Grzegorzek

Na drewnie się nie znam, ale skoro istnieje taki gatunek drzewa, występujące w zachodniej ćwiartce Basenu Morza Śródziemnego to trzeba przyjąć na wiarę. że osoba wiedziała co pozyskała

od lis.2006

3. Quercus rotundifolia?

Niby tak, ale uważam że jest to na tyle efektowny rodzaj drewna że musi to mieć odzwierciedlenie w bezdennym internecie. Nie znajduję tego jednak pod tą nazwą więc mam poważne wątpliwości. Jedno co mogę powiedzieć od siebie, to że jest to twarde, zwarte i ciężkie drewno więc mogłoby to przemawiać za Quercus. To ciemne jest ponoć z Portugalii. O pochodzeniu drugiego nie wiem nic.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji