bio-forum.pl

Szumsko 12.11.16

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2014

1. Szumsko 12.11.16

Mimo, że mamy 12 listopada, wyjazd jeden z najlepszych w tym sezonie.

od mar.2010

2. Szumsko 12.11.16

Na 5, 6 i 7 zdjęciu. Co to jest? Jakie to było w konsystencji? Żelowate? Bo dalej to trzęsak listkowaty na brzozie, ale te szare to nie wiem. Masz lepsze zdjęcia tego? Tak, żeby było widać porządniej owocnik?

U mnie śnieg i mróz. Już zimówki nazbierałam:- (

od gru.2003

od mar.2010

4. Szumsko 12.11.16

Kurde, ten galaretek, którego znalazłam w tym roku był bialuchny. Tak mi się wydawało, że może on, ale taki szary raz, a po drugie taki płatowaty. Ten mój był pojedynczy, malutki:-) To dobrze, że tak myślałam:-) Dzięki, Mirki:-)

od kwi.2014

5. Szumsko 12.11.16

Przepraszam Beato, że się nie odezwałem (w sprawie zdjęcia), ale miałem do wyboru: siedzieć w internecie, albo jechać do lasu (plus obrobienie grzybów) i nie zgadniesz... wybrałem las;-). Ale pomoc już otrzymałaś, ja i tak nie miałem pojęcia co to za grzybek. Mam przy okazji, takie dodatkowe (darmowe) szkolenie.

od mar.2010

6. Szumsko 12.11.16

Nie szkodzi. Decyzję rozumiem doskonale:-) Chodziło mi tylko o to, że jak spotykasz takiego grzybka, którego nie znasz, a wydaje Ci się ciekawy, to, żeby zrobić dokładniejsze zdjęcie. Pokazać wierzch i spód kapelusza, itp.:-)

od kwi.2014

7. Szumsko 12.11.16

Tak też będę robił, chociaż dla mnie większość grzybów może być ciekawa, a dla Ciebie, pospolita.

od paź.2009

8. Szumsko 12.11.16

To się okaże, bardzo często tak bywa że pozorny pospoliciak, jest bardzo, ale to bardzo ciekawy:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji