bio-forum.pl

Ucho bzowe

bez logowania - można przeglądać

od mar.2014
#0

1. Ucho bzowe

Nie jadam innych grzybów od tych "oklepanych", ale posiadam piękne stanowisko uszaka. Jak przyrządzacie te grzyby? Może się skuszę.

od mar.2010
#0

2. Ucho bzowe
22.paź.16 22:16
Beata Łyszkowska "bacia"

Umyte, pokrojone w paski, rzucone na zeszkloną cebulkę, podsmażone z nią jeszcze parę... naście minut, osolone, opieprzone. D

dodane śmietany lub jogurtu, dodatek do ziemniaków.

J. w plus dodany bulion warzywny lub mięsno-warzywny, żeby zakrył, duszone kilkanaście minut, pół h, dodana pasta pomidorowa, majeranek, przeciśnięty czosnek, mięso, jeżeli się robiło z rosołu, pokrojone w paski, zaklepane łyżeczką mąki z wodą, jak flaki.

J. w. dodane do każdej gęstej zupy, np. krupniku.

J. w dodatek do pizzy.

J. w. dodane do zupy "chińskiej".

J. w. dodane do Tajskiego curry.

Wszystko można z nich robić, mają bardzo przyjemną konsystencję, ale niewiele smaku:-)

od mar.2014
#0

3. Ucho bzowe

Ok. Dziękuję.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji