bio-forum.pl

gołąbek 5 R. badia? (+)

bez logowania - można przeglądać
GRej319697 Russula

od mar.2010

1. gołąbek 5 R. badia? (+)
ptak
ptak1
ptak2

Cześć:-) Na tym samym stanowisku co R. badia z ubiegłego roku, ale z przyczyn oczywistych, tylko jeden owocnik, jakiś kamikadze, chyba;-)

To ja go suszę, ale nie będę zgłaszała, póki nie sprawdzisz, choć myślę, że to on. Trzon bardzo lekko przebarwiony, smak ostry po chwili skórka ściągalna do połowy, przebarwiony pod nią, blaszki ochrowożółte. Nie zrobiłam wysypu:- (

od lis.2008

2. gołąbek 5 R. badia? (+)
1.paź.16 22:06
ala mikołaj "wink"

po gołąbkach z PNGS zgłupiałam bardziej (a jestem w połowie), teraz to ja już nic nie wiem: D

od mar.2010

3. gołąbek 5 R. badia? (+)

E, taki kryzysik spowodowany przesytem;-)

Może Ci przyślę mojego mleczaja spod leszczyn do oznaczenia?:-D Oderwiesz się:-)

A zgłupiałaś bardziej niż kto?;-)

od lis.2008

4. gołąbek 5 R. badia? (+)
1.paź.16 23:05
ala mikołaj "wink"

nieee, nie ma mowy o kryzysie! ja cały czas pożądam tych gołąbków: d taka chyba kolej rzeczy, że człowiek głupieje od nadmiaru przyswajanej wiedzy;)

nie, dziękuję za mleczaja, a jak pod leszczyną, to sprawdź czy pyrogalus, a jak nie, to wrzuć do kartonu na zaś: D

od paź.2009

5. gołąbek 5 R. badia? (+)

Beata, piękną nazwę mu nadałaś (w doniesieniach) gołąbek nieczęsty, ale wtedy to nie R. badia tylko R. infrequens, muszę sobie zapamiętać :)

od mar.2010

6. gołąbek 5 R. badia? (+)

:-D

od lis.2008

7. gołąbek 5 R. badia? (+)
7.lis.18 18:21
ala mikołaj "wink"

R. badia

od mar.2010

8. gołąbek 5 R. badia? (+)

ID: 319697

Dziękuję:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji