bio-forum.pl

Pytanie dotyczące Ciboria batschiana

bez logowania - można przeglądać
Asco*

od mar.2010

1. Pytanie dotyczące Ciboria batschiana

Znalazłam dziś tego grzybka i trochę jest zamieszania w atlasie, bo nie ma go w rejestrze, ale jest raz zgłoszony, przez Błażeja, bodajże z Białowieży, a potem zero zgłoszeń. To omyłkowo tak?

od wrz.2005

2. Pytanie dotyczące Ciboria batschiana

Zgodnie z zasadami nie powinien być zgłaszany. Zgłoszenie pochodzi z czasów, gdy nie znałem się na grzybach, a co znalazłem, podsuwałem AK do oznaczenia. A potem pytałem: "Zgłaszać?", a Ania mówiła (pewnie na zachętę) - Zgłaszać, zgłaszać: D

od lis.2008

3. Pytanie dotyczące Ciboria batschiana
26.wrz.16 20:49
ala mikołaj "wink"

tutaj jest odpowiedź Ani

[bf#787300]

od mar.2010

4. Pytanie dotyczące Ciboria batschiana

Nie wierzę, że były takie czasy, że się nie znałeś na grzybach! Nie zmyślaj Błażej!;-):-D

Dzięki, to pospoliciak, ale przecież my tu wiele pospoliciaków zgłaszamy, wolałam się upewnić. Ładny grzybek, swoją drogą:-D

od mar.2010

5. Pytanie dotyczące Ciboria batschiana

Dzięki, Aluchna, czytałam, ale Ania, jak to Ania, żeby czasem kogoś nie zniechęcić, nie powie "Nie", tylko tak ładnie ubierze w słowa, że trzeba się domyślać, a ja wolę, jak mi powiedzą prosto i wyraźnie, bo ja jestem prosty człowiek:-D

od maj.2003

6. Pytanie dotyczące Ciboria batschiana
28.wrz.16 09:14
Anna Kujawa "AniaK"

Nie zgłaszać. Od tamtego czasu doszło trochę publikowanych stanowisk. Nie łapie się na Greja.

BG ma genetycznie wpisaną znajomość grzybów, tylko wtedy o tym nie wiedział. Może reikarnacja jakiegoś Freisa czy innego takiego Linneusza (bo nie tylko grzyby).

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji