bio-forum.pl

Scleroderma bovista

bez logowania - można przeglądać
GRej295015

od mar.2025

1. Scleroderma bovista

12. 09. 2016; Zadrzewienie śródpolne. Pod brzozą i osiką. Do 10 owocników. Perydium około 1 mm grubości. Powierzchnia gładka, górą spękana na przylegające łuseczki. Zarodniki z siateczką. Sprzążki obecne.

Aniu, czy wstępnie akceptujesz oznaczenie?

od mar.2010

2. Scleroderma bovista

Nie wiem, jak Ania, ale ja tak;-):-D Całkiem takie same, jak moje z podwórka:-) Pokażę przy okazji, jak się obrobię, w następnej dziesięciolatce, mam nadzieję:-D

od mar.2025

3. Scleroderma bovista

Spiesz się Beatko, bo "Władza zwierzchnia" coś tam majstruje przy Grej.;-):-) Może wykasują nasze tęgoskóry?: D

Przy okazji zwracam się, (na wszelki wypadek) o wprowadzenie "vacatio legis" na wszelkie grzybki grejowe, (które ewentualnie spadną z listy) - prezentowane dotychczas na forum, a nie zweryfikowane/nie zgłoszone.;-) Też się nie wyrabiam, ale jeszcze w tej dziesięciolatce mam nadzieję dam radę.;-)

od maj.2009

4. Scleroderma bovista

Bez obaw o Grej!

Nasi, może i też po nocach nie śpią, ale za to podejmują decyzje przemyślane i trafne:-)

od maj.2003

5. Scleroderma bovista
28.wrz.16 14:03
Anna Kujawa "AniaK"

Akceptuję.

Majstrujemy.

BG wkrótce zamieści nasze majstrowanki na forum do wglądu i nieburzliwych, ale konstruktywnych uwag.

od mar.2025

6. Scleroderma bovista

Dziękuję Aniu. Miło Cię znów widzieć aktywną na forum.:-) Od ewentualnych uwag się nie odżegnuję, niemniej już teraz w ciemno akceptuję Wasze Grej-owe nowości.:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji