bio-forum.pl

2016-06-08 Chrzanów tu i ówdzie

bez logowania - można przeglądać

od cze.2010

1. 2016-06-08 Chrzanów tu i ówdzie
3.wrz.16 16:26
Piotr Grzegorzek

I ten wątek rozpocznie się od wizyty na cmentarzu żydowskim w Chrzanowie. Sorry, taką mam pracę i nie zawsze potrafię się powstrzymać przed robieniem zdjęć. Zatem na początek dwie macewy.

Potem widok ogólny.

I jeszcze trzy macewy, w tym jedna w stanie zejściowym.

Po remoncie w 2007 roku nie wszystkie zostały podniesione. Szkoda było drzew.

Teraz szybko wracam do miasta. Oto nasyp linii kolejowej w osi ulicy Świętokrzyska.

Jest tutaj także bardzo rzucająca się w oczy reklama.

Teraz mamy bardzo szybki przeskok. Oto Plac Tysiąclecia i nasz charakterystyczny orzeł.

Teraz widzimy front osiedla Tysiąclecia, potocznie zwanego Północ.

I ponownie orzeł.

I ponownie fasada osiedla. Teraz linię horyzontu zamyka bryła kościoła p. w. Matki Boskiej Różańcowej.

Następnie kościół z bliska.

Teraz jestem w drodze do biblioteki. Oto pędy odroślowe z pniaka po topoli - Populus x canadensis.

Teraz spoglądamy na sylwetkę Miejskiego Ośrodka Kultury, Rekreacji i Sportu. Prościej mówi się Dom Kultury.

A przed Domem Kultury wciąż stoi lokomotywa Ryś, jeden z produktów chrzanowskiego Fabloku.

Wracając z pracy zerknąłem na remontowane kamieniczki przy ulicy Jagiellońskiej.

I już zupełnie na koniec oglądamy kwitnącego podagrycznika pospolitego - Aegopodium podagraria. Odwiedzają go pszczoły. Miejscem akcji jest ulica Piłsudskiego niedaleko skrzyżowania z ulicą Oświęcimską.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji