O matko, ale piękny cudak.:-) A jakie stanowisko? Bo listki bukowe widzę, a były jakieś świerki albo jodły?
jodły nad Bałtykiem :) - gratulacje Mirku, to już drugie, rezerwat robić jak nic
ale się cieszę z tych ciekawostek myko w rodzinnych okolicach.
jeeej
a jak daleko jest to drugie stanowisko od tego pierwszego opisanego tu?
Grzesiu, mniej więcej wiem, gdzie przebiega naturalna granica występowania A. alba, bo koło niej mieszkam, ale, Mirki pewnie potwierdzą, że była na Pomorzu sztucznie wprowadzana w połowie XIX wieku i stanowi część drzewostanu (niewielką). Spójrz u Marka na zasięg występowania:
I tu:
Oj, tego bym chciała zobaczyć w naturze:-D Rozumiem, że widziałeś? Zazdraszczam:-D
No iglaste niekonieczne, prawda? Siatkolist z bukiem też podawany.
miał być żart, a wyszło brutalnie - przepraszam Beatko
Matko, jakie piękne! Siatkolista z przyjemnością obejrzę, jeżeli dotrwa, ale miałam na myśli storzany:-D
@Grzesiu - nie ma za co przepraszać, ja tego nie odebrałam jako przytyk. Po nauczycielsku pomyślałam, że nie wiesz, więc przekazałam wiedzę (byle jaką, bo powierzchowną):-D A ty pewnie botanikiem jesteś, co? I kogo ja chciałam nauczyć!:-D Taka moja belferska natura:-D Wybacz:-D
Belferki tak mają, wiem na przykładzie własnej żony:-)
A ile "radochy" przy tym, jak uda im się mieć rację, co o dziwo się zdarza:-P
:-P
Ja po ekonomii i HaZecie, biol-chem ledwie w liceum. ja tak z amatorskiej dociekliwości :). Zazdroszczę Wam tego zlotu jak nie wiem co.
Nie zazdrość, tylko jedź.:-D
Mirku - pokażesz nam to CUDO?
Jak będą czemu nie: D
nie mam zastępstwa a pracy w drugiej połowie września
w zgłoszeniu nie ma daty zbioru
14 sierpnia 2016
Czytając ten post stwierdzam, że byłem w tym samym miejscu 08. 08. 2024, bo i był siatkoblaszek maczugowaty, i storzany.