bio-forum.pl

Las grądowy - pytanie

bez logowania - można przeglądać

od lip.2012

1. Las grądowy - pytanie

Dzień dobry drodzy Forumowicze.

Mam pytanie dotyczące badanego przeze mnie grądu, który zdecydowałam się zaliczyć do Galio-Carpinetum.

Przeanalizowałam siedlisko i skład gatunkowy, na tej podstawie dopasowałam mój grąd do podzespołu Galio-Carpinetum calamagrosietosum (Boiński 1973). W załączniku przesyłam tabelę z zestawieniem gatunkowym, czy mimo dużej liczby gat. ziołoroślowych i łąkowych moje rozumowanie jest właściwe?...

Proszę o podpowiedź.

bio-forum.pl" align=left alt="application/pdf">

Projekt PRACA MGR.pdf[bio-forum.pl] (28. 1 k)

od cze.2008

2. Las grądowy - pytanie

- chyba nie ten załącznik :)

od lip.2012

3. Las grądowy - pytanie

Ten, tutaj mam tabelę z udziałem gatunków w poszczególnych grupach, zapomniałam zmienić nazwę. :) Otwiera się u mnie prawidłowo.

od lip.2012

4. Las grądowy - pytanie

Mam jeszcze tabele fitosocjologiczne do "mojego" kawałka grądu. Jest to fragment bardzo zniszczony przez zabiegi gospodarcze prowadzone w otulinie (bo ona jest przedmiotem badań). To las nad Zalewem Koronowskim.

od lip.2012

5. Las grądowy - pytanie

Tutaj mam zdjęcia fitosocjologiczne.

bio-forum.pl" align=left alt="application/pdf">

Zdjęcia fito - ostateczne.pdf[bio-forum.pl] (39. 3 k)

od cze.2008

6. Las grądowy - pytanie

- teraz to jest ten, bo w pierwszym poście opis mówił o: "W załączniku przesyłam tabelę z zestawieniem gatunkowym".

od lip.2012

7. Las grądowy - pytanie

Już rozumiem swój błąd.;) Ta pierwsza tabela to udział poszczególnych grup fito...

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji