bio-forum.pl

lutowe śluzowce

bez logowania - można przeglądać

od paź.2007

1. lutowe śluzowce
1
2
3
4

Ciekawe kiedy wyrosły, skoro tak wyglądają w połowie lutego :)

od maj.2010

2. lutowe śluzowce

Wyglądają na dość świeże... co za obłęd, w lutym... Pierwszy wygląda na Hemitrichia clavata, drugi Metatrichia vesparium. Hemitrichia zimą zwykle tak ładnie nie wygląda... Porąbana pogoda, chyba poproszę o azyl klimatyczny na Czukotce...

od maj.2009

3. lutowe śluzowce

U mnie też ich nie brakuje... za to brakuje cierpliwości do focenia, szczególnie w tak ponurą pogodę:- (

- ale czasem musiałem:-)

od maj.2010

4. lutowe śluzowce

Piękne! warto było się zmusić;-) a w ponurą pogodę zdjęcia dobrze wychodzą... Ja tam lubię ponurą pogodę, za to nie znoszę słońca!

od maj.2009

5. lutowe śluzowce

Ba! - o tym ja też wiem, ale ja mam "chińszczyznę" która dopiero przy ISO-64 w miarę nie daje ziarna:- ((

Ale już opanowałem technikę bez statywu: staję na kolano, opieram aparat o nogę + oczywiście czas (2sek) i czasem udaje się nie poruszyć, nawet przy takiej pogodzie.

od gru.2003

6. lutowe śluzowce

mam podobne z 11 lutego

od maj.2010

7. lutowe śluzowce

Trichia siakaś. One potrafią bardzo długo utrzymywać się w dość dobrym stanie.

W dawnych czasach, kiedy zimą leżał śnieg (takie białe coś co spadało z nieba) i ściskał mróz, znajdowałem podobne okazy nawet na kłodach pokrytych śniegiem.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji