bio-forum.pl

Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji

bez logowania - można przeglądać

od paź.2003

1. Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji
17.mar.07 10:53
roman "rjk"

Poszukuję informacji na temat róż "Hansaland"i "Robusta" jeśli takowe ktos posiada to proszę o kontakt z góry dziękuję

rjk@poczta.fm[mailto:rjk@poczta.fm]

Hansaland

Robusta

od lis.2006

2. Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji

Róża Hansa land jest różą pnącą o niezbyt imponującym wyglądzie (moje wrażenie). Niezbyt wygórowane warunki uprawy. Robusta to po prostu irga pozioma którą można spotkać na osiedlowych zieleńcach.

od paź.2003

3. Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji
18.mar.07 16:40
roman "rjk"

nie wydaje mi się żeby robusta to była irga ale może się mylę....?

Robusta:

poza tym obie róże jak wyczytałem należą do rodziny rosa rugosa (róża pomarszczona)

od sty.2007

4. Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji

Janku. Zgadzam się z Romkiem, że róża Robusta oraz irga pozioma to różne gatunki roślin. Jedną i drugą roślinę można zobaczyć w www.ibro.pl[ibro.pl].

od sty.2007

5. Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji

Pewną garść informacji o cięciu róż znajdziesz Romku, na poniższej stronie (jest to link z IBRO do strony firmy posiadającej w ofercie Rosa 'Robusta', a w niej zakładka Porady):

byczkowscy.pl

od paź.2003

6. Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji
23.maj.07 21:18
roman "rjk"

Czy róża pomarszczona jest "bardzo wrażliwa na wszelkie chemikalia" bo taką informację znalazłem w sieci czy środek "Decis" przeciwko mszycom może spowodować jej uszkodzenia.

Jaki szkodnik może spowodować takie uszkodzenia?

od paź.2003

7. Róże "Hansaland" "Robusta"- poszukuję informacji
23.maj.07 22:33
roman "rjk"
dredrfd
trhgg
⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji