bio-forum.pl

czyżby młode maworki?

bez logowania - można przeglądać

od lis.2006

1. czyżby młode maworki?

Boję się, że kiedyś się zdarzy, że nie będę musiał podnosić pokrywy bo śluzowce same mnie przywitają. Kiedy wczoraj w nocy podniosłem szklaną pokrywę, nie mogłem uwierzyć własnym oczom. Po całym dniu na słońcu nastąpiła eksplozja życia w moim "ogródku"

Niestety nie robiłem zdjęć po nocy (warunki świetlne) W każdym bądź razie - wszystkie główki były wówczas bielutkie.

od wrz.2005

2. czyżby młode maworki?

To zrob im zdjecia za jakis czas, jak beda starsze. Ale ladne!

od lis.2006

3. czyżby młode maworki?

Pięknie się zapowiadało ale do akcji wkroczyła pleśń. Nie stało sie to jednak od razu. Po tygodniu od momentu z którego pochodzą zdjęcia, pokryły się obficie pleśnią (skądinąd - nawet ciekawie to wygląda na niektórych;)

Ad fot. 1

Ad. fot. 2 (starałem się złapać to samo miejsce w podobnym ujęciu ale niestety nie wyszło mi to zbyt dobrze)

A te jak w czapach z gronostajów;)

Nieco inaczej było z okazami z 3 i 4 fotografii (chyba inny gatunek). Otóż po tygodniu nie wykazały żadnych zmian! Nadal byly połyskujące, przejżyste, miodowo - bursztynowe. jedynie kilka miało na sobie nieznaczną ilość pleśni. Reszta identycznie jak na wcześniejszych foto.

Dopiero dziś (po 2 tygodniach) widać wyraźnie ze zostały opanowane przez pleśń.

powiększene lewej części:

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji