bio-forum.pl

Netbook - może coś podpowiecie?

bez logowania - można przeglądać

od lip.2004

1. Netbook - może coś podpowiecie?

Córka w tym roku rozpoczyna studia i będzie mieszkać na stancji.

Chcemy jej sprawić coś komputerowego i doszliśmy wspólnie z nią do wniosku, że najlepszy będzie netbook (chodzi o sprzęt nowy z gwarancją i Windows'em).

- łatwy do transportu studia-dom-studia (laptop za pokaźny gabarytowo)

- tablet odpada z uwagi na niechęć córki do operowania tylko ekranem dotykowym (nie pasuje jej także hybryda z dodatkową klawiaturą)

- wykorzystanie to praktycznie tylko dostęp do internetu i trochę (raczej niewiele?) pisania

- praktycznie zero gier i pewnie zero filmów (jak zapewnia moja panna, co zresztą potwierdza się w domu)

Taki zupełnie przypadkowy wybór trzech pierwszych z rzędu sprzętów jako zakres cenowy (oczywiście jak taniej, to lepiej - dla mnie)

700-800 zł allegro.pl

1000-1200 zł allegro.pl

ok. 1500 zł allegro.pl

od maj.2009

2. Netbook - może coś podpowiecie?

Czy tanio to dobrze będzie również córce???

Kilka lat temu miałem też taki sam problem. Wybrałem córce DELL-a. Konsultowałem ze znajomym (kuzynem) który zajmuje się sprzedażą. DEEL, HP maja wg. niego solidniejsze obudowy a dla studenta to jest bardzo ważne. Resztę parametrów i wyposażenie to już można sobie dobrać wg, modelu.

No cóż zapłacisz więcej ale będzie na kilka dobrych lat.

od lip.2004

3. Netbook - może coś podpowiecie?

Mirek, dzięki:-)

Tylko moje pytanie dotyczy, czy na kilka lat za 800 zł czy za 1500 zł?

(wypowiedź edytowana przez bogdan 11. września. 2015)

od lip.2004

4. Netbook - może coś podpowiecie?

Córka wynalazła takie sprzęty, jakieś oceny lub sugestie z Waszej strony?

allegro.pl

morele.net

ACER ASPIRE V5-131 2x1, 9GHz 500GB 4GB W8 GW FV 23% - 1 079 zł

Jeszcze taki:

allegro.pl

NOWY ACER ASPIRE V5 BLACK WIN8 FV23% - 799 zł

od lip.2012

5. Netbook - może coś podpowiecie?

Ten model jest trochę lepszy od mojego - mam taki od trzech lat, z przeznaczeniem dom-studia-dom i jestem bardzo zadowolona. :)

Nie gram w żadne gry i nie oglądam filmów, korzystam głownie z internetu i programów tekstowych i kalkulacyjnych. Szczerze mogę polecić, jest praktycznie bezawaryjny, wytrzymały i bardzo wygodny.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji