Kolejny wątek zawierający kilka motywów z kilku dni. Zaczynam 16 listopada w miejscu oznaczonym zielonym kółkiem
To ulica Grunwaldzka. Tutaj upolowałem jeszcze zielonego lilaka - Syringa vulgaris.
A lilak, którego fotografowałem był po części opanowany przez wrośniaka - Trametes versicolor.
Następnie udałem się do Niwki, aby sfotografować rejon miejsca zwanego Trójkątem Trzech Cesarzy. To ciemnoniebieska kropka na tej mapie.
W tej okolicy podziwiam złączenie Czarnej Przemszy oraz Białej Przemszy z górującymi nad nimi mostami kolejowymi.
17 listopada zajrzałem w rejon Rudnej Góry. Od teraz będziemy tylko na terenie Jaworzna. To jasnoniebieskie kółko na tej mapie.
W drzewostanie dominuje tutaj dąb czerwony - Quercus rubra.
Z drzew liściastych w dalszym ciągu rządzi dąb czerwony - Quercus rubra.
Tu i ówdzie zachowały się płaty z kłosownicą - Brachypodium.
28 listopada zajrzeliśmy do kamieniołomu na on czas w Sodowej, teraz Sadowej Górze. Teraz jest tam Geosfera. Wówczas nie było pomysłu na zagospodarowanie. Miejsce akcji to żółte kółko na poprzedniej mapie. Na początku kilka kamieni w zbliżeniu.
Tak było, jak jest obecnie pokazywałem w innych fotoreportażach. Najnowszy stan można będzie zobaczyć osobiście podczas wycieczki, którą organizuję w sobotę 22 sierpnia. Zbieramy się w Jaworznie na stopniach od strony południowej hali MCKiS o godzinie 9. 40.