bio-forum.pl

gdzie na wakacje?

bez logowania - można przeglądać

od sie.2014

1. gdzie na wakacje?

Kochani mamy w sierpniu (od 1) pierwszy raz na wakacjach mojego nowego i pierwszego zięcia chcemy pokazać mu kawałek pięknego polskiego zakątka (Francuz) Możecie coś polecić w promieniu 300 km od Szczecina? Jakiś śliczny zakątek może już z grzybami? No i z rozsądnymi cenami Może ktoś z was prowadzi jakąś agroturystykę? Pomocy!!!

od cze.2010

2. gdzie na wakacje?
22.lip.15 22:26
Piotr Grzegorzek

Widzę, że nikt, nic nie poleca. Czyżby zazdrośnie strzegli swoich zakątków. Jakby co wal na ziemię chrzanowską, zapewne znaną z moich wędrówek. Coś się wymyśli, nocleg też się wykombinuje.

od mar.2010

3. gdzie na wakacje?

Ja, z kolei, nieszczególnie polecam ziemię łódzką, na której mieszkam, ale nie, że nieładna, bo ładna, ale Francuzowi trzeba by pokazać coś ciekawszego w Polsce:-) Może Puszcza Notecka, moja ukochana? Agroturystyki nie prowadzę, ale namiary mogę dać: eholiday.pl :)

Widziałam lepsze standardy, ale miejsce czyste i cudne, a najpiękniejsze jezioro Maszyna, w środku lasu z czyściutką wodą:-) o kilka kroków od domku. I gospodarze mili, i hodowlę danieli prowadzą, i można obiady zamówić:-)

od lip.2005

4. gdzie na wakacje?
22.lip.15 23:24
Grażyna Domian

Ja oczywiście polecam Puszczę Bukową, jednak z agroturystyką jest tu kiepsko.

Przykładowe inne miejsca noclegowe:

Agape Hotelik - e-turysta.net

Nocleg u Eli - e-turysta.net

Stawy w Dolinie Płoni - e-turysta.net

Ośrodek wypoczynkowy Binowo Park - http://meteor-turystyka.pl/park-binowo,binowo.html[meteor-turystyka.pl]

Schronisko Młodzieżowe (bezpośrednio przy Puszczy Bukowej) - sp74.szczecin.pl

Nie potrafię polecić czegoś sprawdzonego, bo nie korzystałam z nich.

Tu można sobie obejrzeć mapę turystyczną Puszczy Bukowej: zoom.it

Z grzybami jadalnymi jest kiepsko - głównie z powodu suszy i dominacji lasów bukowych. Na północ od Puszczy Bukowej jest jednak Puszcza Goleniowska, w której przy dobrej pogodzie podgrzybków, prawdziwków, kurek, kozaków itp. nie brakuje.

od mar.2008

5. gdzie na wakacje?

My polecaliśmy Kwaterę w Wiatrołomie, u nas zaczynają się kurki i pojedyncze borowiki ceglastopore. No i kozaczki zaczynają się ruszać. Poza tym dobra baza wypadowa do Szymbarku (około 60 km), Łeby i ruchomych wydm, Słowińskiego Parku Narodowego (około 80 km), Ustki, Rowów (około 60 km)

[bf#684122]

od sie.2014

6. gdzie na wakacje?

kochani dzisiaj weszłam na forum i oniemiałam Dziękuję posprawdzam popatrzę i napiszę wam jak nam się udało i gdzie byliśmy Jeszcze raz dzięki

od sie.2014

7. gdzie na wakacje?

Wybraliśmy Wiatrołom jedziemy tam 13 sierpnia Dziękuję wszystkim zwłaszcza Małgosi i Piotrowi ( ziemię chrzanowską też zaliczymy) pozdrawiamy zapałki

od cze.2010

8. gdzie na wakacje?
31.lip.15 22:28
Piotr Grzegorzek

Proszę tylko sprecyzować termin, bo ja to ruchomość jestem, szczególnie w sezonie wegetacyjnym.

od sie.2014

9. gdzie na wakacje?

Damy znać na pewno z Twoich info widać że się tam dzieje Właśnie oglądaliśmy Twoje dokumenty i nasza rodzina jednogłośnie stwierdziła że ziemia chrzanowska jest naszym celem nr 2 Pozdrawiamy cieplutko wszystkie grzybofisie

od mar.2008

10. gdzie na wakacje?

Zapałko, ja jeszcze w domku będę, chętnie się spotkamy:-)

od sie.2014

11. gdzie na wakacje?

Super Małgosiu - jakiś telefon na maila? Chętnie się zdzwonimy Dzięki

od mar.2014

12. gdzie na wakacje?

Może to niegrzeczne wchodzić w czyjś wątek, ale mam podobną sytuację.

Miejsce jest już wybrane: Ojcowski Park Narodowy od 10 sierpnia na pięć dni.

Byłem tam, ale tylko raz. Układam właśnie trasę. Czego nie możemy tam przeoczyć? Oprócz jaskiń i atrakcji turystycznych, myślę o ciekawych miejscach przyrodniczych.

Jakieś propozycje?

od lip.2007

13. gdzie na wakacje?

Żarki, może to nie jest specjalna atrakcja, ale jest fantastyczny targ w soboty oraz bardzo ciekawy cmentarz żydowski.

od mar.2008

14. gdzie na wakacje?

Zapałko, napisałam Ci numer na maila, czekam na sms.

od sie.2014

15. gdzie na wakacje?

Małgosiu właśnie wróciliśmy z Wiatrołomu Było po prostu cudownie Zdjęcia na dowód prześlę Szkoda że nie dostałam maila bo mieszkasz w raju grzybków nie było ale byliśmy nad j Kwisno i na jagodach nasz francuski zięć zbierał je pierwszy raz w życiu Znaleźliśmy 2 kanie kilka kurek i 2 borowiki - też pierwszy raz zbierane przez naszego zięcia. Ogólnie - piękne lasy, przemiła pani Magda i cudne powietrze, jedzonko - mniam! Jedziemy tam ponownie16 października (wcześniej Wiatrołom okupują myśliwi) Dziękujemy i pozdrawiamy zapałki

od mar.2008

16. gdzie na wakacje?

My akurat mamy wizytę rodzinną, ale pewnie wyrwalibyśmy się na kilka chwil. Myślałam, że pobędziecie chociaż tydzień. W październiku po Zlocie to raczej do pracy ruszę, ale Rysiu pewnie się z Wami spotka. Pozdrawiamy serdecznie.

od sie.2014

17. gdzie na wakacje?

Byliśmy pięć dni i naprawdę było super myślimy rozejrzeć się za czymś w waszych stronach

od mar.2008

18. gdzie na wakacje?

Iwonko, zadzwoń do mnie jak będziesz miała czas. Chętnie pomogę w poszukiwaniach:-)

od sie.2014

19. gdzie na wakacje?

oki dziękuję już napisałam do ciebie Małgosiu

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji