bio-forum.pl

2015-05-30 Chrzanów - widziane przy ulicy Siennej

bez logowania - można przeglądać

od cze.2010

1. 2015-05-30 Chrzanów - widziane przy ulicy Siennej
12.lip.15 23:00
Piotr Grzegorzek

Ulica Sienna bardzo często gości w tym kąciku. Między innymi dlatego, że dość często robię zakupy tutaj i czasami znajduję coś ponad to. Tego wieczora po zakończeniu zdjęć do filmu zajrzałem jeszcze tutaj.

Na początku na poboczu przyjrzałem się babce lancetowatej - Plantago lanceolata.

Potem był łan kupkówki pospolitej - Dactylis glomerata oraz dwa zbliżenia wiech.

Teraz przeszedłem na płaski teren położony powyżej budynku. Tutaj udokumentowałem koniczynę białą - Trifolium repens.

Wszystko to było wstępem do udokumentowania stanowiska tego gatunku. To pięciornik pośredni - Potentilla intermedia. Część z niego trafiła do zielnika.

Potem poszedłem w krzaki po drugiej stronie ulicy aleja Henryka. Tutaj na początku znalazłem to.

Potem zająłem się tawułą van Houtte'a - Spiraea vanhouttei

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji