bio-forum.pl

Nie dla delfinarium w Mszczonowie

bez logowania - można przeglądać

od lip.2004

1. Nie dla delfinarium w Mszczonowie

Dostałem poniższego e-maila

"Zachęcam do podpisywania petycji. Delfiny w niewoli żyją 1/6 długości życia, przyjmując że człowiek żyje 72 lata to umierałby po 12 latach- daje do myślenia.

Delfinoterapia przeprowadzana za pomocą sztucznych delfinów daje identyczne rezultaty, naprawdę nie musimy być katami zwierząt."

Jak najbardziej podpisuję się pod tą petycją obydwoma rękoma, ale z pewnym małym zastrzeżeniem co do merytorycznej poprawności dwóch stwierdzeń.

... Delfinoterapia przeprowadzana za pomocą sztucznych delfinów daje identyczne rezultaty...

Nie słyszałem o tym, ale nie chce mi się wierzyć...?

"... Oficjalnie za powód powstania planów budowy delfinarium w Mszczonowie podaje się delfinoterapię. Według ekspertów nie ma jednak żadnych bezsprzecznych dowodów na to, że delfinoterapia jest bardziej skuteczną terapią od innych terapii z użyciem zwierząt."

Jak rozumieć słowo "bezsprzecznych", wydaje mi się ono naciągane?

Przypuszczam, że większość kochających rodziców próbowało wszelkimi możliwymi sposobami pomóc swoim chorym dzieciom.

Na pewno były psy, konie i nie wiem co tam jeszcze.

Jednak co jakiś czas, można zobaczyć wywiady i relacje telewizyjne, że to dopiero kontakt z delfinami dawał wymierne i często zaskakujące wyniki!!!

Oczywiście zachęcam wszystkich do podpisywania tej petycji mających na celu dobro tych niezwykłych ssaków:-)

od paź.2005

2. Nie dla delfinarium w Mszczonowie

Nie rozumiem stwierdzenia ''dobro tych niezwykłych ssaków '' Chodzi o wyrsz 'dobro'. U stóp Warszawy będzie im tak dobrze? To jakaś kpina, albo ja już za stary jestem na eksta pomysły.

od lip.2004

3. Nie dla delfinarium w Mszczonowie

To jednak się nie zrozumieliśmy;-)

Podpisując petycję sprzeciwiamy się przeprowadzce delfinów pod Warszawę, do czego właśnie namawiam.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji