bio-forum.pl

2006-10 Jaworzno, Chrzanów - dwa dni

bez logowania - można przeglądać

od cze.2010

1. 2006-10 Jaworzno, Chrzanów - dwa dni
19.cze.15 22:43
Piotr Grzegorzek

To będzie bardzo krótki wątek, Raptem tylko dziesięć zdjęć, ale moim zdaniem dość ładnych. Pierwszą piątkę zrobiłem na skwerach w okolicy rynku w Jaworznie. Było to 26 października. Na początku klon zwyczajny - Acer platanoides w barwach jesieni.

Tutaj też rosła jabłoń purpurowa - Malus purpurea o stosunkowo dużych owocach.

A na zakończenie zerkam na park. Właśnie wzdłuż jego północnego boku udrożniono ulicę Zieloną.

Druga piątka przedstawia zdjęcia wykonane w Chrzanowie. Właściwie nie ruszałem się z domu. Patrząc na północ obserwowałem przemieszczające się chmury.

W tym samym czasie od południa świeciło jako takie słońce rozświetlając ogród sąsiada. Samotna, niesamowicie ukształtowana olsza czarna - Alnus glutinosa to już historia. Zielona kopa liści z prawej strony to robinia akacjowa - Robinia pseudoacacia. Żółte liście z lewej strony to moja czereśnia.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji