bio-forum.pl

Krzew herbaciany

bez logowania - można przeglądać

od lis.2006

1. Krzew herbaciany

Nabyłem małą sadzonkę krzewu herbacianego i tyle wiem na temat jego hodowli. Może ktoś ma tę roślinę i wie jak się nią opiekować?

od lis.2004

2. Krzew herbaciany
16.lut.07 17:49
Ewa Kowalewska "kayenn"

Krzew herbaciany należy do rodziny roślin kameliowatych. Nie wiem jaka Ty posiadasz odmiane, bo moze byc kamelia jamonska, indyjska, czy chinska. ja mialam kamelie japonska i rosla bardzo ladnie. Niestety kiedy wyjechalam na urlop moja kuzynka ja przelewala i zgnila mi. Stala w lecie na balkonie, a jesienia przenosilam ja do nieogrzewanego pomieszczenia. Czesto spryskiwalam jej listki miekka woda i dbalam, aby nie przesuszyc jej. W okresie kwitnienia nie wolno jej przestawiac, bo potrafi tracic paki kwiatowe.

od lis.2006

3. Krzew herbaciany

Nie wiedziałem, że herbata jest bliską kuzynką kamelii czyli "Chińskiej róży ". Posiadam dwa krzewy kamelii odmiany "Generał Coletti " i " Donation". Jeżeli są kuzynkami dam sobie radę. Dzięki piękne za podpowiedz.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji