bio-forum.pl

Kremowe blaszkowce.

bez logowania - można przeglądać
Lepiota

od gru.2003

1. Kremowe blaszkowce.

Takie oto grzybki znalazłem w parku gdzie rosną same wierzby. Kapelusze ok. 5 cm. w centrum z garbkiem i ciemniejsze. Zapach wyrażny i intensywny, niestety nie potrafię go nazwać:- (( (

ogórek świeży? jakaś przyprawa? Wydaje mi się, że znam ten zapach ale nie mogę go do niczego przypiąć.

Jakieś podpowiedzi??

od lis.2006

2. Kremowe blaszkowce.
c

może czubajeczka cuchnąca? Mam tu jedno swoje foto

od gru.2003

3. Kremowe blaszkowce.

Myślałem o jakieś czubajeczce, nawet cuchnącej. Znajdowałem je dość często w sezonie-owszem podobne z tym, że te mają zapach, który nie jest odpychający, nieprzyjemny jak w przypadku czubajeczek z sezonu... no ale nie powiem żeby to był zapach przyjemny i przyciągający. Może trzeba wziąć jeszcze pod uwagę, że grzyby te nie powinny teraz rosnąć. To są zdjęcia z wczoraj jakby coś:-) Jeszcze może dodam, że te grzybki są dosyć "mięsiste"

od maj.2003

4. Kremowe blaszkowce.
3.sty.07 08:03
Anna Kujawa "AniaK"

Mikroskop....

od gru.2003

5. Kremowe blaszkowce.

Mówisz? Masz:-) Pojadą do B. G. Podaję dane. Znal. 01/01/2007 Kościerzyna park w centrum miasta. Same wierzby, których już nie ma:- ( Wycieli wszystko i posadzili jakieś klony...

od wrz.2005

6. Kremowe blaszkowce.

To ona, choć strasznie zmasakrowana.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji