bio-forum.pl

Ja też byłem na Zlocie

bez logowania - można przeglądać

od lis.2005

1. Ja też byłem na Zlocie
9.paź.14 15:44
Marek Ciszewski "grant"
1

Na miejsce przyjechałem bez przeszkód dzień wcześniej

2

Wkrótce dojechał Tomek, mój syn i zaraz rozporządził, że uroczystą kolację sam przygotuje. Wiedząc, że z niego kucharz niezły nie mogłem się doczekać wieczoru. To była kaczka marynowana w skomplikowanej zalewie.

Oto przepis, który mi potem przedstawił:

100 ml. brendy, 50 ml oliwy, rozmaryn świeży, kolorowy pieprz (tłuczony), pieprz ziołowy (bez soli), czosnek gnieciony i plasterki imbiru...

Kaczkę delikatnie ponacinać, zalać marynata i zostawić w lodówce na 24 godz. Przed grillowaniem obetrzeć ręcznikiem papierowym i natrzeć solą z dwóch stron. Grillując polewać marynatą kaczkę i pieczywo. na końcu sflambirować.

3
4

w międzyczasie wznosimy toast za pomyślność Zlotu

5

Zamiast herbaty Bordeaux rocznik 2010

6
7

Na drugi dzień wieczorem spotkanie przy ognisku

8

spotkanie ubogacone prelekcją przemiłej Pani z nadleśnictwa która przybliżyła nam naturalne bogactwa, z którymi mieliśmy się zetknąć

9

Bufet bogato wyposażony, na którym znalazło sie wszystko, co kto przywiózł ze sobą

10

no i tradycyjnie wspólne śpiewy przy akompaniamencie dwóch gitar

11
12
13
14

druga grupa grillowała w altance

15

Czy wszyscy siebie widzą?

wczesnym rankiem wypadało przywitać wschód słońca nad jeziorem.

od cze.2009

2. Ja też byłem na Zlocie
9.paź.14 16:56
Anna Czapik "czahanka"

Kto mógł zrobić Markowi zdjęcie o poranku?

(wypowiedź edytowana przez czahanka 09. października. 2014)

od lis.2005

3. Ja też byłem na Zlocie
9.paź.14 17:01
Marek Ciszewski "grant"
16

Aniu - nikt mi zdjęcia nie robił, a wschód był taki

od cze.2009

4. Ja też byłem na Zlocie
9.paź.14 17:03
Anna Czapik "czahanka"
o poranku

od cze.2009

5. Ja też byłem na Zlocie
9.paź.14 17:05
Anna Czapik "czahanka"

Zdjęcie było piękne, ale nie umiałam inaczej zmniejszyć, musiałam część obciąć, żeby się zmieściło w widełkach.

od sie.2014

6. Ja też byłem na Zlocie

Kurcze jak patrze na te wasze foto relacje to naprawdę ogromnie mi szkoda że mnie tam nie było zarobimy marynatę według przepisu na sobotnie spotkanie ze znajomymi i dam znać jak sobie mój mąż poradził z kaczką ( dobrze że w Lidlu promocja) Za rok jadę z Wami na zlot

od lis.2005

7. Ja też byłem na Zlocie
10.paź.14 11:50
Marek Ciszewski "grant"
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Drugie ognisko było u Gaborsona w jego letniej rezydencji...

10

Wojtek - 'gaborson' z żoną

od cze.2009

8. Ja też byłem na Zlocie
10.paź.14 15:48
Anna Czapik "czahanka"

Marku, niezły z Ciebie paparazzi! Dwie imprezki obskoczyłeś! Brawo!

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

9. Ja też byłem na Zlocie
10.paź.14 21:25
Mirosław Welz ("mirekw")

Ja (czyli ten w czerwonej kurtce), chciałbym bardzo wszystkim podziękować za fantastyczny i pouczający weekend.

Szczególnie dziękuję Ci - Marku. Do zobaczenia

od mar.2008

10. Ja też byłem na Zlocie

Świetne fotki i mile wspomnienia. Czekamy teraz na film, który Marek zmontuje.:-)

od lip.2004

11. Ja też byłem na Zlocie

Czyli Marek niezawodnie i niestrudzenie kręcił (?) (filmy);-)

Przepraszam Marku, jak mogłem zgrzeszyć myślą, sądząc, że nie uwieczniłbyś kolejnego Zlotu;- (

Pamiętając niezapomniane wrażenia z ubiegłorocznego filmu, cierpliwie i z utęsknieniem czekamy na tegoroczną produkcję:-)

od lis.2005

12. Ja też byłem na Zlocie
11.paź.14 16:07
Marek Ciszewski "grant"

Fakt, jakiś filmik będzie, ale materiał, który zabrałem jest w tym roku niewielki. Nie tylko ja fotki robiłem - mam taką nadzieję, że ci co też 'pstrykali' udostępnią mi swoje, bym mógł je włączyć do powstającego filmu. Będzie to film ze Zlotu, a nie tylko moje osobiste wspomnienie... Zatem będę jakiś czas czekał - najlepsze będą zdjęcia niekompresowane, ani nie poprawiane graficznie, w pełnym rozmiarze...

Swój adres e-mail podam w prywatnej korespondencji wszystkim, którzy będą chętni ubogacić ten film.

od lis.2005

13. Ja też byłem na Zlocie
12.paź.14 16:51
Marek Ciszewski "grant"

Mirki2 - dzięki serdeczne za obietnicę nadesłania swoich zdjęć na DVD... Super...

od paź.2004

14. Ja też byłem na Zlocie

Marku, ja także z największą przyjemnością mogę użyczyć zdjęć do tego celu. W jakiej rozdzielczości je przygotować? Faktycznie konieczny full rozmiar, czyli ponad 4000x3000px? I podaj e-mail, to wyślę link, pod którym będzie paczka zdjęć do ściągnięcia. No, chyba, że konieczne klatki maksymalne, to wtedy wyślę płytę, jeśli będzie za dużo do ściągania.

od lis.2005

15. Ja też byłem na Zlocie
23.paź.14 09:23
Marek Ciszewski "grant"

Melduję, że obiecane zdjęcia z VIII Zlotu od Mirki2 i Krzysia dotarły. Jest ich sporo, więc trochę czasu mi zajmie ich dostosowanie przed montażem na ścieżkę filmową i przygotowanie odpowiedniej narracji

Serdecznie Wam obu dziękuję...... a może w międzyczasie jeszcze mi kto podeśle???

Wszystkich Zlotowiczów (mimo niepogody) cieplutko pozdrawiam...

od lis.2005

16. Ja też byłem na Zlocie
25.paź.14 22:09
Marek Ciszewski "grant"
1

Montaż filmu rozpoczęty... 2, 5 minut wstępu ukończony... Kadr ze wstępu na podglądzie w lewym górnym rogu...

od lis.2005

17. Ja też byłem na Zlocie
12.gru.14 23:38
Marek Ciszewski "grant"
1, 5 TB

Z przykrością informuję, że montaż filmu został przerwany...

Jeden z dysków (1, 5 TB) biorący udział w nagraniach odmówił posłuszeństwa. Drugi taki sam częściowo uszkodzony z trudem uzyskuję połączenia z internetem.

Byłem na tyle przezorny, że we właściwym momencie wszystkie pliki przepakowałem na dyski zewnętrze. Naprawa komputera, tzn wymiana dysków, to olbrzymi jak dla mnie koszt. Co się odwlecze, to nie uciecze - jak mówi przysłowie...

od sie.2002

18. Ja też byłem na Zlocie
12.gru.14 23:49
"pimpek"

Marku, napisałem do Ciebie PW w tej sprawie.

od lis.2005

19. Ja też byłem na Zlocie
13.gru.14 12:36
Marek Ciszewski "grant"

OK...

od lis.2005

20. Ja też byłem na Zlocie
14.gru.14 20:53
Marek Ciszewski "grant"

Z przykrością po raz wtóry komunikuję, że ty razem padł mi drugi dysk twardy 1, 5 TB. Przerwa w takim razie na czas bliżej nieokreślony.

Przy okazji składam Wszystkim jak najserdeczniejsze życzenia Bożonarodzeniowe.

od lis.2005

21. Ja też byłem na Zlocie
27.mar.15 18:35
Marek Ciszewski "grant"
Prezentacja płyty DVD

Komputer w pełni sprawny i i film ukończony dzięki uprzejmości Wojtka Mazurkiewicza, który udostępnił mi program Corel'a Ulead VideoStudio11. Na fotce prezentacja płyty.

od lip.2004

22. Ja też byłem na Zlocie

:-)

Pierwsze górne zdjęcie to nawiązanie do "charakteru" ośrodka;-)

od gru.2003

23. Ja też byłem na Zlocie

Film obejrzany. Dzięki:-)

od sie.2010

24. Ja też byłem na Zlocie

Ja też chcę oglądać! Gdzie go mazna znaleźć?

od mar.2008

25. Ja też byłem na Zlocie

Trzeba do Marka się uśmiechnąć:-) Napisać na PRIW lub zadzwonić:-)

sugerujemy założenie nowego wątku; ten zbliża się (50) do limitu ilości wypowiedzi w wątku (50) i niebawem będzie zamknięty - nowy wątek możesz założyć poziom wyżej lub w innym dziale forum oznaczonym ⊙
⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji