Witam szanownych forumowiczów. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę mi wybaczyć ewentualnego łamania netykiety:-) a temat jest dość ważny, ponieważ grzyby, które są na załączonym obrazku znalazły się już w moich słoikach:-) Czy rozpoznajecie tego grzyba? Jest on jadalny? (sam się nie znam na grzybach, zbierała je osoba, która podobno doświadczenie w tym ma). Odłamałem kawałek polizałem i nic nie piekło.
Moim zdaniem to koźlarz babka, całkiem jadalny:-)
Też tak uważam... nie musisz słoika wyrzucać:-)
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie możliwe jest, że 7 słoików zamarynowanych grzybów nie pójdzie do kosza.:-)
Jeśli się pomyliłeś to po skosztowaniu potrawy co najwyżej się rozgoryczysz. Ani lekarz ani tym bardziej grabarz nie będą mieli nic do roboty.
Próbowałem jednego z nich przed zamarynowaniem i nie był piekący ani gorzki więc chyba nie dam im zarobić:-)