bio-forum.pl

Czy to szatan?

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. Czy to szatan?
1.wrz.14 10:37
Jakub ("kubolix")

Witam szanownych forumowiczów. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę mi wybaczyć ewentualnego łamania netykiety:-) a temat jest dość ważny, ponieważ grzyby, które są na załączonym obrazku znalazły się już w moich słoikach:-) Czy rozpoznajecie tego grzyba? Jest on jadalny? (sam się nie znam na grzybach, zbierała je osoba, która podobno doświadczenie w tym ma). Odłamałem kawałek polizałem i nic nie piekło.

od maj.2006

2. Czy to szatan?

Moim zdaniem to koźlarz babka, całkiem jadalny:-)

od maj.2009

3. Czy to szatan?

Też tak uważam... nie musisz słoika wyrzucać:-)

4. Czy to szatan?
1.wrz.14 10:42
Jakub ("kubolix")

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie możliwe jest, że 7 słoików zamarynowanych grzybów nie pójdzie do kosza.:-)

od cze.2010

5. Czy to szatan?
1.wrz.14 14:46
Piotr Grzegorzek

Jeśli się pomyliłeś to po skosztowaniu potrawy co najwyżej się rozgoryczysz. Ani lekarz ani tym bardziej grabarz nie będą mieli nic do roboty.

6. Czy to szatan?
2.wrz.14 10:54
Jakub ("kubolix")

Próbowałem jednego z nich przed zamarynowaniem i nie był piekący ani gorzki więc chyba nie dam im zarobić:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji