bio-forum.pl

Co ma Vollenweider do ... grzybów ?

bez logowania - można przeglądać

od paź.2004

1. Co ma Vollenweider do ... grzybów ?

No, co za niespodzianka. Potrzebowałem właśnie angielskiej nazwy gwiazdosza koronowatego. Podaję w Google nazwę łacińską, spoglądam na listę znalezionych stron i... widzę skojarzenie z Andreasem Wollenweiderem i Youtube!! Zaintrygowany zaglądam i... zdziwienie na całego:

youtube.com

Swoją drogą - utwór i płyta przednie!

No, no, no. Może by to jakoś wykorzystać w celu propagowania grzybów?:-)

PS. Na płycie trochę więcej biologicznych inspiracji - niestety te wiadomości znalazłem tylko w j. angielskim, ale myślę, że choćby translator Google'a coś tam z tego wyjaśni:

en.wikipedia.org

(wypowiedź edytowana przez krzysiek_k 30. marca. 2014)

od sty.2007

2. Co ma Vollenweider do ... grzybów ?

właśnie, też to wyszukałam, co ciekawe, płyta jest z 1983, ale pierwszy raz teraz coś o niej się dowiaduję:-)

(ja wtedy, w 1983, nawet najbledszego pojęcia nie miałam, co to Geastrum...)

od mar.2010

3. Co ma Vollenweider do ... grzybów ?

Super, dzięki. Jakoś zapomniałam o Vollenwiederze a ty mi przypomniałeś. Nie to, że słuchałam regularnie, ale kiedyś, w czasach, tzw. licealnych często gościł w długie wieczory do przegadania. Najlepsze jest to, że zawsze myślałam, że ten tytuł ma coś wspólnego z żołądkiem, układem trawiennym, itp.:-) Ze Geastrum to grzyby, tak jak Basia, nie miałam pojęcia.:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji