bio-forum.pl

Fałszywe zimówki brr... :-(

bez logowania - można przeglądać

od gru.2003

1. Fałszywe zimówki brr... :-(

Znalazłem zimówki aksamitnotrzonowe-no fajnie..

jak zimówki, trzonki aksamitne...

gdyby nie to, że rosną na.... świerku.

Marcin B. podawał na Forum, że w okolicach Trójmiasta znalazł zimówki na sosnie, więc pomyślałem, że płomiennice zmieniły upodobania, ale???

coś mi nie pasuje:- ( ryba? właśnie brak zapachu ryby. W końcu powyciągałem je...

... no i masz ci:-) jakie śliczne hełmówki obrzeżone???

Tyle ich szukałem, bo nigdy nie widziałem w realu i same się znalazły. Jeżeli to nie są h. obrzeżone, to proszę o uświadomienie.

Zapach piwniczno-drzewno-mączny pewnie w skutek wilgoci.

od kwi.2006

2. Fałszywe zimówki brr... :-(

Czemu nie ma nigdzie pierścienia (albo nie widzę), w każdym bądź razie dobrze, że nie zszamane... jestem bardzo ciekawy co inni napiszą.

od maj.2003

3. Fałszywe zimówki brr... :-(
16.lis.06 21:55
Anna Kujawa "AniaK"

Pewnie hełmówki - i pewnie obrzeżone. Wysypałbyś jeszcze Mirku.

Trochę późno na nie i faktycznie nieźle udają zimówki:- (( Np. na trzecim zdjęciu:- (

od gru.2003

4. Fałszywe zimówki brr... :-(

A ponoć to grożny sobowtór łuszczaka zmiennego...

od maj.2003

5. Fałszywe zimówki brr... :-(
17.lis.06 08:25
Anna Kujawa "AniaK"

Bo oba sypią na brązowo. Tu, bardzo łatwo odróżnisz po wysypie... Poza tym o tej porze roku, przy "normalnej" pogodzie po hełmówkach powinno być jedynie wspomnienie...

No nic, trzeba i na to podobieństwo zwrócić uwagę - bo komu z "normalnych" grzybiarzy przyjdzie do głowy robić wysypy...

od gru.2003

6. Fałszywe zimówki brr... :-(

... albo komu z "normalnych" grzybiarzy przyjdzie do głowy zbierać grzyby zimą...

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji