Znalezione 1 maja na porośniętym zdziczałymi bzami, rumowisku domu z przed 40 laty. Teraz to miejce pochłonął juz las.
Myślę, że to wieruszka.....
Jola. Pod choinkę życzę Ci w prezencie jakąś cyfrę np. Olka 7..., albo 50...
Nie wiem, jaka to wieruszka, Marek... W ogóle nie zajmowałam się do tej pory wieruszkami.
I myślisz, że robiłabym takie cudne zdjęcia? Każde z Twoich zdjęć porusza we mnie jakieś wrażliwe struny. Poczucia piękna, delikatności. Wzruszam się. Każde z nich ma charakter przez duże "CH". Nie potrafię znaleźć odpowiedniego słowa. :)
Jolu. Bardzo mi miło, że to co robię może się komuś podobać. Robię to zarówno dla siebie, jak i dla innych. Jestem jeszcze bardzo daleko, aby w świecie grzybów mieć coś do powiedzenia, ale będę się bardzo starał i dużo pracował.
Tak, mam taką wiarę w Ciebie, bo jeżeli ktoś jest tak głęboko pochłonięty swoją pasją, to znajdzie swój własny sposób na jej pokazanie i podzielenie się własnym widzeniem z innymi. Zrobisz to świetnie, a ja swoją skromna osobą będę Ci się starał pomóc w miarę moich umiejętności i wiedzy.
Mi podchodzi pod wieruszkę wiosenną (Entoloma vernum)?
Mi też podchodzi pod wiosenną, ale na wszelki wypadek trzeba wsadzić ją pod mikroskop. Marku, czy ja ją mam wsród suszek od Ciebie?
Aniu. Nie mam możliwości sprawdzenia, co Ci wysłałem. Jeżeli będą takie oznaczenia J..... 052004, to może być wśród tych torebeczek.