bio-forum.pl

kto chce lejkowca ?

bez logowania - można przeglądać

od lip.2007

1. kto chce lejkowca ?

Jak w tytule. Mam nadmiar ususzonego lejkowca dętego i oddam chętnym. Jest tego około 0, 7 litra na objętość.

od lis.2007

2. kto chce lejkowca ?

Margo, 0, 7 litra to nie jest wielki nadmiar. To się bez problemów da przerobić w nadzieniu na pierogi z dodatkiem np. mięsa lub kapusty! Pzdr!!

od lip.2007

3. kto chce lejkowca ?

Ja mam chyba kilo suszonego podgrzybka (wór spory), prawie kilo prawdziwka i dwie szuflady w zamrażarce obgotowanych opieniek, kurek, podgrzybków i mieszanki. Suszonego lejkowca też mam. Do konsumpcji jest nas dwoje......

od lis.2008

4. kto chce lejkowca ?
5.gru.13 11:44
ala mikołaj "wink"

jaaa! ja chcę, jaaaa!

od lip.2007

5. kto chce lejkowca ?

To podaj mi adres na PW

od lis.2008

6. kto chce lejkowca ?
5.gru.13 13:11
ala mikołaj "wink"

super :))

tylko jak ja Ci się odwdzięczę?

dobra, idę na PW

od paź.2005

7. kto chce lejkowca ?

Zrobiłem bigos z suszonym lejkowcem. Garnek tak długo wylizywali aż zrobili dziurę:-) Lejkowca przywiózł na zlot Woody ( cała skrzynia). Jolka je obrała i mi część odstąpiła. Na trzy bigosy jeszcze wystarczy, tylko garnków szkoda:- (

od paź.2004

8. kto chce lejkowca ?

cytat:

Zrobiłem bigos z suszonym lejkowcem. Garnek tak długo wylizywali aż zrobili dziurę:-) [...] Na trzy bigosy jeszcze wystarczy, tylko garnków szkoda:- (

doskonałe poczucie humoru!!.....

od kwi.2004

9. kto chce lejkowca ?

:)

od mar.2008

10. kto chce lejkowca ?

To dzięki Joli będę musiała nowe garnki kupować, ale... to drobnostka - bigos był przepyszny, bo na piwqu gotowany. Sama zjadłam połowę;-)

Zresztą wszystko co Rysiu ugotuje jest... mniam, mniam:-)

od gru.2003

11. kto chce lejkowca ?

przez żołądek do serca...:-)

od kwi.2004

12. kto chce lejkowca ?

Małgoś! Za garnek nie oddam. :)

od mar.2008

13. kto chce lejkowca ?

Jolu, nie musisz - już mam obiecaną nową dostawę tychże:-)))

od lip.2008

14. kto chce lejkowca ?

Można się dopisać do listy?

od lip.2007

15. kto chce lejkowca ?

Ja mogę, jeśli tylko będą, na przyszły zlot przywieźć. W lesie Łagiewnickim jak to już rośnie, to rośnie.

od mar.2008

16. kto chce lejkowca ?

No i bardzo dobrze! A tak a propos zlotu to gdzie będzie następny???

od kwi.2004

17. kto chce lejkowca ?

Ja też, oczywiście, reflektuję na lejkowce w przyszłym roku. Reflektuję? Brzydkie słowo. Ja Proszę o lejkowce.

od paź.2005

18. kto chce lejkowca ?

Lejkowy zlot - to bardzo ciekawe. Gdzie taki las, że zaopatrzy wszystkich zlotowców? O kurcze - ile by było bigosów?

od gru.2003

19. kto chce lejkowca ?

to gdzie ten zlot następny?

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji