bio-forum.pl

BARBÓRKA 2013

bez logowania - można przeglądać

od maj.2009

1. BARBÓRKA 2013

Wszystkie Baśki to fajne dziewczyny, to może ja w tym roku zacznę skromnym:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

I tu mała refleksja: co my byśmy bez Was robili:- (

ŻYJCIE WIĘC NAM DŁUGO I SZCZĘŚLIWIE!!!

od mar.2008

2. BARBÓRKA 2013

Wszystkiego najlepszego i dla górników też!

od maj.2009

3. BARBÓRKA 2013

A szczególnie mocno pozdrawiam (y) naszego "Kaszubskiego" Górnika i dużo radości z tak pięknego Święta wypromowanego dzięki ich ciężkiej pracy:-)))

od lis.2005

4. BARBÓRKA 2013
Barbórka

od gru.2003

5. BARBÓRKA 2013

********4 grudnia*********

Z nadchodzącym dniem radości,

Które twym imieniem słynie

Życzę niech Ci w obfitości

Sto lat życia szczęściem płynie.

W każdej chwili, zawsze, wszędzie,

Niech Ci w życiu dobrze będzie,

Niech cię dalszy los obdarzy

Tym wszystkim o czym serce marzy.

od paź.2005

6. BARBÓRKA 2013

Wszystkim Baśkom dużo zdrówka, górnikom tyle zjazdów co wyjazdów a ja stary pieron dziękuję za życzenia.

od lis.2007

7. BARBÓRKA 2013

Wszystkim Barbarom, Basiom, Basiulkom... życzenia zdrowia, szczęścia i radości. A górnikom ich tradycyjne Szczęść Boże!

od kwi.2004

8. BARBÓRKA 2013

Spóźnione, ale szczere życzenia dla wszystkich Baś, górników i.. Mikołajów (bo się załapałam w moim spóźnieniu). Jola

od mar.2008

9. BARBÓRKA 2013

To ja Mikołajom też tu pożyczę wszystkiego NAJ...

I dziękuję za śliczny prezencik, chyba byłam baaaardzo grzeczna, jak mnie tu w Niemcach znalazł.:-)))

A tak na marginesie w mojej karierze pierwszy raz mi się zdarzyło dostać "geschenk" na Mikołaja:-)

od lip.2004

10. BARBÓRKA 2013

Mirek, skąd jest ta grafika?

Są inne prace tego typu, jakiś jeden autor, jest to gdzieś na internecie???

od sty.2007

11. BARBÓRKA 2013

Górnikom i Mikołajom życzenia jak najlepsze, a podziękowania za Barbórkowe życzenia ślę serdeczne:-)

od gru.2003

12. BARBÓRKA 2013

O ile dobrze pamiętam to są tapety na telefon, które przesłałem na kompa. Było ich parę...

od paź.2004

13. BARBÓRKA 2013
1

Barburkowe, choć spóźnione ale bardzo serdeczne

od lip.2008

14. BARBÓRKA 2013

Grafiki cudne

od gru.2003

15. BARBÓRKA 2013

śliczniaste

od lip.2004

16. BARBÓRKA 2013

Jestem silnym krótkowidzem (-5 dioptrii), więc dla tych którzy widzą "normalnie";-)

W okularach widzimy "normalnie", a po z sunięciu okularów z nosa na ekranie monitora wygląda to np. u mnie, tak jak poniżej.

Sprawdzałem na reszcie członków swojej rodziny widzących "normalnie" i aby uzyskać taki (zbliżony) efekt odbioru tych grafik muszą odchodzić od monitora na kilka metrów;-)

Edit: Chyba trochę przejaskrawiłem to moje widzenie, ale cos w tym kierunku:-D

(wypowiedź edytowana przez bogdan 06. grudnia. 2013)

od gru.2003

17. BARBÓRKA 2013

od lis.2007

18. BARBÓRKA 2013

Mnie ta pierwsza grafika zamieszczona przez Mirka mocno przypomina rysunki z atlasów botanicznych z przełomu XIX i XX w.

od mar.2008

19. BARBÓRKA 2013

Bogdan, bo to właśnie o to chodzi (ukryty drugi rysunek) Musisz się dobrze przypatrzyć czy widzisz twarz czy kwiaty, a w drugich grafikach - młodą czy starą kobietę. I to jest najpiękniejsze.

od lip.2004

20. BARBÓRKA 2013

:-) Malgi, tu zaczynam widzieć problem;-)

Jeżeli oglądam którąś z tych grafik w okularach (np. z 50 cm) to; "... Musisz się dobrze przypatrzyć czy widzisz... - młodą czy starą kobietę...."

Wtedy właśnie, czuję jak "pod kopułą czaszki" coś mi się uruchamia, "stroi", przestawia, coś się w zwojach mózgowych zaczyna dziać, na podobieństwo ostrzenia obrazu w aparacie fotograficznym (szczególnie denerwujące jak mechanika obiektywu "rzęzi" a ostrości "złapać" nie może);-)

Wiem, wiem, że pobudzam to coś zwane mózgiem do pracy, ćwiczę percepcję, i tak dalej:-)

Jeżeli jednak podczas tego "wymuszonego ostrzenia" padnie mi pod czaszkową kopułą jakiś "scalak"? ;-D

W moim przypadku, czyli krótkowidza, wystarczy jak zsunę z nosa okulary i mniej lub bardziej odchylę tułów do tyłu;-)

Malgi, oczywiście traktuj te moje "dywagacje", tak "pół żartem, pół serio":-)

Poniżej, moje widzenie (tak mniej więcej) na monitorze o przekątnej 21 cali

od gru.2003

21. BARBÓRKA 2013

od paź.2005

22. BARBÓRKA 2013

Kto namalował taki obraz? Proszę o źródło.

od gru.2003

23. BARBÓRKA 2013

Oleg Shuplyak

od lip.2007

24. BARBÓRKA 2013

Takie pomysły miał już dawno Arcimboldo

giuseppe-arcimboldo.org

od paź.2005

25. BARBÓRKA 2013

Obrazy niesamowite.

sugerujemy założenie nowego wątku; ten zbliża się (50) do limitu ilości wypowiedzi w wątku (50) i niebawem będzie zamknięty - nowy wątek możesz założyć poziom wyżej lub w innym dziale forum oznaczonym ⊙
⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji