bio-forum.pl

Kaszuby zima 2004

bez logowania - można przeglądać

od gru.2003

1. Kaszuby zima 2004

Na Kaszubach zimy brak, za to nie brak grzybów. Jadąc z Gdańska do Kościerzyny zauważyłem handlujących grzybami. Myślałem, że pewnie suszone sprzedają, a się pomyliłem-sprzedają świeże gąski zielone i siwe. Więc myk do lasu i...

... nie wspomnę o innych grzybach np. gąsówki, których nie zbieramy i innych niejadalnych. A nawet jakby nie było grzybów to warto było by wdepnąć dla samego lasu.

od gru.2003

2. Kaszuby zima 2004

Gdybym się obudziła po długiej drzemce i poszła do lasu, to długo bym się zastanawiała nad porą roku: jesień-wiosna? chyba jedynie po grzybach bym doszła do tego. A co można znależć w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia?

oczywiście świeże powietrze i święty spokój.

od gru.2003

3. Kaszuby zima 2004

Czy w Nowy Rok można nazbierać kurek na jajecznicę? Okazuje się że można.

Pół tego woreczka kurek stykło na jajówkę. Pycha.

od kwi.2004

4. Kaszuby zima 2004

To ja poproszę mi przysłać jajeczniczkę w słoiczku. :)

Czy Wy, Mirki, jesteście już może w innej strefie klimatycznej? A może nawet o tym nie wiecie?

od gru.2003

5. Kaszuby zima 2004

Chyba tak! Ostatnio oglądałem program na temat tropikalizacji Europy. Prwawdę mówiąc to niedługo zapomne jak wygląda śnieg.

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

6. Kaszuby zima 2004
12.sty.05 13:22
"Mieczysław z Tomaszowa Mazowieckiego" (b/log.)

Witam serdecznie.

Ok 20 lat temu będąc służbowo w Bytowie dowiedziałem, się, że podobno pokazały się gąski. Był koniec sierpnia i niezła susza. Człowiek wytłumaczył mi gdzie zbiera, a że akurat było to po drodze do domu, to wstąpiłem z Kumplem do lasu. Było to w okolicy Lipnicy, ok 2 km od trazy na Łodź. W jednym lasku nic, w drugim nic, a wkolejnym myślałem, że dostanę zawału!!!!

Dookoła siwo, a gdzie niegdzie zielono!! Wszystkie gąski piękne i dorodne. Na sam widok nieźle się spociłem. Niestety radości miałem tylko z przepięknego widoku, bowiem wszystkie jakie próbowałem zebrać okazywały się robaczywe.

To miejsce i las śniły mi się wiele lat. W ubiegłym roku wracając z urlopu ze Słupska wstąpiłem, ale zmiany jakie zastałem rozczarowały mnie. Na tym terenie gdzie zbierałem grzyby wyrosły dacze... oraz okazałe domy: (

Pozdrawiam miłośników grzybobrania

od kwi.2004

7. Kaszuby zima 2004

I pewnego dnia te cudne dacze i te cudne inne wymyślanki zmiecie jakieś tornado i będzie miało rację. Tylko szkoda, że przy okazji zmiecie i tych, którzy NIE SĄ ZACHŁANNI KOSZTEM NATURY, KTÓRA ICH ŻYWI.

od lip.2004

8. Kaszuby zima 2004

Punkt widzenia zależy (z reguły) od punktu siedzenia.

I z "ręką na sercu" nie wiem jak bym się zachował mając możliwości, układy i inne koneksje.

Pytanie retoryczne: człowiek to jest tylko człowiek czy aż człowiek?

Każdy odpowie sobie sam, i postąpi jak będzie uważał za...

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji