bio-forum.pl

Pieniążek maślany

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od kwi.2004

1. Pieniążek maślany

Drobniutko pokrojony, usmażony na patelni z cebulą, na kromce chleba, nie jest taki zły.

od wrz.2004

2. Pieniążek maślany

Ja mam ze cztery czy pięć zamarynowanych razem z innymi grzybami. Fajnie wyglądają.

od kwi.2004

3. Pieniążek maślany

To spróbuj i napisz, czy warto marynować.

od wrz.2004

4. Pieniążek maślany

Z wyglądu super, ale one są tak cienkie i flaczkowate... Otworzę jak zjem aktualnie zaczęty słoik gąsówek. Swoją drogą to były moje ostatnie w tym roku grzyby... Może nie warto ich tak od razu konsumować. Trzeba się jeszcze nimi nacieszyć, póki są w słoiku.

Zobaczę.

od kwi.2004

5. Pieniążek maślany

Pieniążki jeszcze rosna i to w dużych ilościach

od wrz.2004

6. Pieniążek maślany

No tak, ale ja nie mam kiedy się wybrać na grzybki:- (

od gru.2006

7. Pieniążek maślany
11.gru.04 00:01
nightcomer

W ubiegłym roku zrobiłem sobie 2 słoiki marynowanych Pieniążków wraz z Wodnichą późną i oliwkowobiałą. Dla mnie OK jako przekąska, ale ja generalnie nie jestem wybredny, nie toleruję w zasadzie tylko Gąsówki mglistej.

od wrz.2004

8. Pieniążek maślany
11.gru.04 00:04
Maciej Malec "maciej_m"

Ja nawet jadłem marynowanego... jakiegoś workowca, coś podobne do dzieżki, tylko ciemniejsze i większe. Smak normalny. Pieniążków na razie nie otworzyłem.

od wrz.2004

9. Pieniążek maślany
24.sty.05 22:14
Maciej Malec "maciej_m"

Więc parę dni temu w końcu otworzyłem słoik, w którym gdzieniegdzie pływały pieniążki maślane. Jedzenia z nich jak wiadomo niedużo, smak słaby, tzn. słabo wyczuwalny z powodu rozmiarów i konsystencji, ale ogólnie niczego sobie, może być. Napewno lepsze od gąsówki mglistej:-)))

od gru.2006

10. Pieniążek maślany
25.sty.05 04:15
nightcomer

Dobrze, że przypomniałes, własnie sobie po nocy wcinam kolejny sloik:-)

od kwi.2004

11. Pieniążek maślany

Tylko tego pieniążka trzeba zjeść malutko - na przykład na grzaneczce. W większej ilości jest niesmaczny.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji