bio-forum.pl

Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?

bez logowania - można przeglądać

od paź.2013

1. Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?
6.paź.13 20:17
Monika P "MonikaP"

Czy one się nadają do czegoś oprócz octu i jako dodatek (w niewielkich ilościach) do innych grzybów?

od gru.2006

2. Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?
10.paź.13 20:29
Adrian Szymkiewicz

ja jadłem same, i stwierdziłem że nie są zbyt smaczne, nie zbieram ich. Może zrobię jeszcze raz próbę smakową i może się przekonam, albo coś z nich wymyślę :)

od lip.2004

3. Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?

Jestem zdecydowanym i zagorzałym smakoszem opieniek we wszelakich postaciach.

Dla mnie wszystko inne grzyby, łącznie z prawdziwkami są za nimi (pomijam w tej ocenie tylko smardze).

Kiedyś w ramach testów robiłem rycerzyki (tylko ten gatunek) na kilka sposobów (zupa, sos, marynata, farsz, susz) i w każdej możliwej postaci mi osobiście najzwyczajniej nie smakowały!

Proponuję poeksperymentować, bo walory smakowe to rzecz jak najbardziej indywidualna:-)

od paź.2005

4. Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?

Nie są smaczne:- ( Zapach stęchlizny. Błędem jest dodawać je do innych. Psują walory smakowe.

od lip.2004

5. Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?

Nooo! Taka "delikatna", niezbyt przyjemna stęchlizna:-)

od kwi.2004

6. Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?

Zamarynowałam słoiczek. Niesmaczne. Szkoda zrywać.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji