Na pewno nie jest to bodziszek drobny. Raczej Geranium pyrenaicum. Wnioskuję to po tym, iż kwiaty po przekwitnieniu nie są skierowane w dół, czyli wychodzi mi pierwsza grupa Szaferowa. W tej grupie, pomijając odróżnienie Geranium phaeum od całej reszty kolejnym krokiem jest sprawdzenie, czy płatki są niepodzielone lub nieznacznie wycięte na górze czy też są głęboko wycięte a gałązki kwiatostanu 2-kwiatowe, co cechuje typowanego Geranium pyrenaicum.
Grupa z Geranium pusillum ma mieć kwiaty drobne, a po przekwitnieniu odgięte w dół.
Reasumując nie jestem do końca przekonany co do typowanego gatunku, bo nie wszystkie cechy mi pasują, ale on krzyżuje się z Geranium pusillum lub Geranium molle, więc może to jest mieszaniec.
PS. Pozostawiam swój dotychczasowy wywód ale podaję jeszcze jedną możliwość. Sprawdziłem opis i Geranium molle jest wysoce prawdopodobny. Teraz wątpliwość powstaje co do zachowania kwiatów po przekwitnieniu, które na zdjęciu są wyraźnie skierowane ku górze.
(wypowiedź edytowana przez Piotr_Grzegorzek 25. września. 2013)
Przecież to jest Geranium pusillum
Trudno mi było powiedzieć, ze względu na brak skali oraz dlatego, że wbrew Szaferowi te przekwitnięte kwiaty raczej sterczą ku górze i to mnie zmyliło, czemu dałem wyraz w dyskusji z samym sobą.