bio-forum.pl

Jajeczniczka mojej żony

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od wrz.2006

1. Jajeczniczka mojej żony
8.paź.06 21:18
JANEK "urma1"

Pozdrawiam Was miło

kochani no i stało się po zaznajomieniu się z tymi tematami

[bf#53909]

[bf#58701]

i upewnieniu się co to właściwie zbieram poprosiłem żone aby wkońcu mi zrobiła tą upragnioną jajeczniczke

była pyszna

coprawda znalazly się tam podgrzybki troszke borowiczka, maślaczek, owe rydzyki i gąska zielonka

bobba smakowa choć w kolejności to borowik, podgrzybek, maślaczek, rydz i gąska na końcu to nareszcie poznałem smak tych dwóch ostatnich można je jednak nieźle wyczuć w takiej mieszance

Wszystkim jedzącym grzybki życzę smacznego w tym są naprawde walory smakowe

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

2. Jajeczniczka mojej żony
9.paź.06 16:53
"WeronikaG" (b/log.)

To chyba grzybnica nie jajecznica: D Ja (Tzn. moi rodzice) jedli tylko prostą jajecznicę.

Składniki:

2 jajka,

podgrzybki brunatne,

sól,

pieprz,

bułka lub chleb.

Jaja wbić, grzyby ugotować, pokroić. Dziabając łyżką po rozbitych jajkach robimy ją bardziej ściętą. Grzyby na patelnię, doprawić solą, a popieprzyć ile kto chce. Dopiero po wyłożeniu wdrobić bułkę lub chleb. Smakuje wyśnienicie (ja tylko jajko z chlebem i kiełbasą jadłam :)), przynajmniej im to smakuje.

od sie.2002

3. Jajeczniczka mojej żony
9.paź.06 18:31
"pimpek"

o ludzie!! ale mi ślinka poleciała, aż się zakrztusiłem:-)

Dotychczas preferowałem jajecznicę z kurkami (ale takimi nie większymi od paznokcia) lub opieńkami, ale jak zobaczyłe patelnię Janka zony (na foto) to chyba coś takiego soebie przyrządzić będe za rok musiał.....

od wrz.2006

4. Jajeczniczka mojej żony
10.paź.06 09:59
JANEK "urma1"

Witam Was

WeronikaG no fak w tej jjajeczniczce nie widać jeszcze jajek bo to początek jej przygotowania jajeczka poszły potem a zdjęcie zrobiłem przed ich wbiciem na patelnie bo nie bardzo by było potem widac te grzybki mogłem o tym napisać na poczatku ale co tam

Piotr Perz warto sprubować nawet jeśli ma się jakieś zapasy w zamrażarce, już na przyszłość życzę smacznego

ja przyznam że zostały mi tylko dwie takie porcyjki ale z przewagą borowika

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji