Pozdrawiam Was miło
kochani no i stało się po zaznajomieniu się z tymi tematami
i upewnieniu się co to właściwie zbieram poprosiłem żone aby wkońcu mi zrobiła tą upragnioną jajeczniczke
była pyszna
coprawda znalazly się tam podgrzybki troszke borowiczka, maślaczek, owe rydzyki i gąska zielonka
bobba smakowa choć w kolejności to borowik, podgrzybek, maślaczek, rydz i gąska na końcu to nareszcie poznałem smak tych dwóch ostatnich można je jednak nieźle wyczuć w takiej mieszance
Wszystkim jedzącym grzybki życzę smacznego w tym są naprawde walory smakowe
To chyba grzybnica nie jajecznica: D Ja (Tzn. moi rodzice) jedli tylko prostą jajecznicę.
Składniki:
2 jajka,
sól,
pieprz,
bułka lub chleb.
Jaja wbić, grzyby ugotować, pokroić. Dziabając łyżką po rozbitych jajkach robimy ją bardziej ściętą. Grzyby na patelnię, doprawić solą, a popieprzyć ile kto chce. Dopiero po wyłożeniu wdrobić bułkę lub chleb. Smakuje wyśnienicie (ja tylko jajko z chlebem i kiełbasą jadłam :)), przynajmniej im to smakuje.
o ludzie!! ale mi ślinka poleciała, aż się zakrztusiłem:-)
Dotychczas preferowałem jajecznicę z kurkami (ale takimi nie większymi od paznokcia) lub opieńkami, ale jak zobaczyłe patelnię Janka zony (na foto) to chyba coś takiego soebie przyrządzić będe za rok musiał.....
Witam Was
WeronikaG no fak w tej jjajeczniczce nie widać jeszcze jajek bo to początek jej przygotowania jajeczka poszły potem a zdjęcie zrobiłem przed ich wbiciem na patelnie bo nie bardzo by było potem widac te grzybki mogłem o tym napisać na poczatku ale co tam
Piotr Perz warto sprubować nawet jeśli ma się jakieś zapasy w zamrażarce, już na przyszłość życzę smacznego
ja przyznam że zostały mi tylko dwie takie porcyjki ale z przewagą borowika