bio-forum.pl

Jajeczniczka mojej żony

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od wrz.2006
#0

1. Jajeczniczka mojej żony
8.paź.06 21:18
JANEK "urma1"

Pozdrawiam Was miło

kochani no i stało się po zaznajomieniu się z tymi tematami

[bf#53909]

[bf#58701]

i upewnieniu się co to właściwie zbieram poprosiłem żone aby wkońcu mi zrobiła tą upragnioną jajeczniczke

była pyszna

coprawda znalazly się tam podgrzybki troszke borowiczka, maślaczek, owe rydzyki i gąska zielonka

bobba smakowa choć w kolejności to borowik, podgrzybek, maślaczek, rydz i gąska na końcu to nareszcie poznałem smak tych dwóch ostatnich można je jednak nieźle wyczuć w takiej mieszance

Wszystkim jedzącym grzybki życzę smacznego w tym są naprawde walory smakowe

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

2. Jajeczniczka mojej żony
9.paź.06 16:53
"WeronikaG" (b/log.)

To chyba grzybnica nie jajecznica: D Ja (Tzn. moi rodzice) jedli tylko prostą jajecznicę.

Składniki:

2 jajka,

podgrzybki brunatne,

sól,

pieprz,

bułka lub chleb.

Jaja wbić, grzyby ugotować, pokroić. Dziabając łyżką po rozbitych jajkach robimy ją bardziej ściętą. Grzyby na patelnię, doprawić solą, a popieprzyć ile kto chce. Dopiero po wyłożeniu wdrobić bułkę lub chleb. Smakuje wyśnienicie (ja tylko jajko z chlebem i kiełbasą jadłam :)), przynajmniej im to smakuje.

od sie.2002
#0

3. Jajeczniczka mojej żony
9.paź.06 18:31
"pimpek"

o ludzie!! ale mi ślinka poleciała, aż się zakrztusiłem:-)

Dotychczas preferowałem jajecznicę z kurkami (ale takimi nie większymi od paznokcia) lub opieńkami, ale jak zobaczyłe patelnię Janka zony (na foto) to chyba coś takiego soebie przyrządzić będe za rok musiał.....

od wrz.2006
#0

4. Jajeczniczka mojej żony
10.paź.06 09:59
JANEK "urma1"

Witam Was

WeronikaG no fak w tej jjajeczniczce nie widać jeszcze jajek bo to początek jej przygotowania jajeczka poszły potem a zdjęcie zrobiłem przed ich wbiciem na patelnie bo nie bardzo by było potem widac te grzybki mogłem o tym napisać na poczatku ale co tam

Piotr Perz warto sprubować nawet jeśli ma się jakieś zapasy w zamrażarce, już na przyszłość życzę smacznego

ja przyznam że zostały mi tylko dwie takie porcyjki ale z przewagą borowika

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji