bio-forum.pl

naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
19.lis.04 23:57
"lis" (b/log.)

Naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym.

Przygotować farsz identyczny jak do pierogów ruskich. Usmażyć naleśniki/ ciasto bez cukru/, nałożyć farszu.

Przygotować gęsty sos z grzybów świeżych lub suszonych.

Naleśniki koniecznie odsmażyć. Podawać polane gorącym sosem grzybowym.

Polecam.

Smacznego!!

od kwi.2004

2. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)

Jadłam ruskie naleśniki. Nawet myślałam kiedyś, że to ja je wymyśliłam, ale okazało się, że takich wymyślaczy było więcej. Bardzo smaczne. Przyznam się jednak, że z sosem grzybowym nie próbowałam.

Muszą być dobre, skoro dobre są kotlety ziemniaczane z gotowanych ziemniaków z sosem grzybowym.

od wrz.2004

3. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
25.lis.04 21:34
M.D "lili_BaGZ"

Czy ktoś zna - racuchy drożdzowe z grzybami polane sosem grzybowym?

Gęstego ciasta naleśnikowego + drożdze (pokruszone) + smażone grzybki z cebulką mieszamy i na patelnię - pycha!

od kwi.2004

4. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)

To ciasto z drożdżami musi trochę rosnąć, czy od razu smażyć?

od wrz.2004

5. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
26.lis.04 11:00
M.D "lili_BaGZ"

Ja smażę od razu, rośnie na patelni:-)

Można poczekać parę minut, ale nie trzeba, jeżeli mam ochotę, daję sobie czs "na papierosa"

od kwi.2004

6. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)

No to, Jolusia, w poniedziałek masz robotę. :)

od wrz.2004

7. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
26.lis.04 17:10
M.D "lili_BaGZ"

Jolu, warto!!!

Oj... ja chyba też będę miała taką robótkę;-)))

Pozdrawiam

od maj.2003

8. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
26.lis.04 17:17
Anna Kujawa "AniaK"

:-) narobiłyście mi smaku:-) Czy z suszonymi też może być? Bo mrożonych nie mam:- (

od wrz.2004

9. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
26.lis.04 17:42
M.D "lili_BaGZ"

Z suszonych jak najbardziej! Obgotowane i drobno pokrojone, ale to wiadomo:-)))

Na 18 idę do pracy, życzę miłego wieczoru:-)

od kwi.2004

10. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)

MD. Pycha!!! :)

od wrz.2004

11. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
4.gru.04 14:18
M.D "lili_BaGZ"

Muszę się przyznać - czekałam na opinię:-)

Moja rodzinka te racuchy uwielbia.

Jeszcze jedna wersja: ugotowane /dzień wcześniej/

ziemniaki rozgnieść, dodać jedno jajo, mąka i grzybki z cebulką / mogą być suszone/ troszkę startego żółtego sera, wymieszać i smażyć na patelni zgrabne placuszki. Do tego sos grzybowy!

<smacznego>

od maj.2003

12. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
4.gru.04 15:20
Anna Kujawa "AniaK"

:-) nam też smakowało - wejdą do stałego "repertuaru". Nasmażyłam dużo i zostało mi kilka. Więc nazajutrz kupiłam pół kurczaka z rożna i zrobiłam zapiekankę: warstwa placków, warstwa pokrojonego kurczaczego mięsa, ser żółty itd.. na wierzch rozbełtane 2 jajka wymieszane ze śmietaną. I surówka:-))) Też smakowite:-)

od wrz.2004

13. naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
5.gru.04 10:59
M.D "lili_BaGZ"

Wspaniały pomysł:-)))

Robię różne zapiekanki... - dzięki:-)))

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji