bio-forum.pl

Konikowa zagadka

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2006

1. Konikowa zagadka

A co! Jak wszyscy, to ja też! Aby utrudnić mamy negatyw, ale wiem, że dacie sobie radę...:-)

od kwi.2004

2. Konikowa zagadka

Szarotka?

od kwi.2006

3. Konikowa zagadka

Nie jest to szarotka. Zdjęcie (negatyw) z 17 września. W kwaśnej dąbrowie.:-)

od paź.2004

4. Konikowa zagadka

Czyżby jakis złocień??

od cze.2006

5. Konikowa zagadka
19.wrz.06 15:03
Anna Smolar "abarank"

starzec?

od paź.2004

6. Konikowa zagadka

Wiem, że jest żółty, ma też żółty środeczek (takie żółte "farfocle" w środku) i wydłużone zielone listki....: P: o)

od kwi.2006

7. Konikowa zagadka

Dobrze Elma... jest żółty! Nie złocień, nie starzec...

od paź.2004

8. Konikowa zagadka

A tak przy okazji - tutaj można pooglądać przepiękne kwiaty łąkowe...

naturephoto.pl

od cze.2006

9. Konikowa zagadka
19.wrz.06 22:02
Anna Smolar "abarank"

nawłoć pospolita?

od kwi.2006

10. Konikowa zagadka

Aniu jesteś wg mnie genialna w temacie oznaczania roślin i jak napisałaś starzec, to zwątpiłem:-) (mówię serio, nie nabijam się) Nawłoć zdecydowanie nie. Poszukaj wśród ziółek bardziej...

od kwi.2006

11. Konikowa zagadka

....- zewnętrznie na rany, także przy przeziębieniach, schorzeniach pokarmowych. Można używać jako naparu, okładu, do płukania gardła. Zbiera się kwitnące ziele, najlepiej górną część. Od czerwca do sierpnia.

od sie.2010

12. Konikowa zagadka

dziurawiec?

od kwi.2006

13. Konikowa zagadka

:-) dziurawiec!!! Brawo!!! Wieczorkiem dam inną zagadkę negativną, jak chcecie. Aniu nie bij mnie jeśli nie jest to dziurawiec pospolity, tylko Hypericum montanum.

Jeżeli tak, to utrudniłem nieświadomie (wpół świadomie...)J

od cze.2006

14. Konikowa zagadka
20.wrz.06 19:29
Anna Smolar "abarank"

Mam wątpliwości czy to faktycznie jest dziurawiec, mogę prosić o zbliżenie pojedynczego kwiatka? :))

Czekam z niecierpliwością na kolejną zagadkę.

od paź.2004

15. Konikowa zagadka

Miałam zrobić kawał Markowi i wcześniej wstawić jego własny pozytyw... hahaha!!! Stąd Marku wiedziałam jaki kolor ma kwiatek: o) Potrafię sobie "przerobić" Twoje zdjęcie.... : P

Ale już popsułam jedną Twoją zagadkę (purchawka), bo za szybko dałam odpowiedź, więc się powstrzymałam....

1

Teraz wstawię jednak rysunek poglądowy dla Ani

od cze.2006

16. Konikowa zagadka
20.wrz.06 21:00
Anna Smolar "abarank"
hyp

Ładny Hypericum perforatum.

A oto Hypericum montanum

od cze.2006

17. Konikowa zagadka
20.wrz.06 21:15
Anna Smolar "abarank"
sen

przykładowy kwiatostan starca

od kwi.2006

18. Konikowa zagadka

Ja już nie wiem jak się z Wami bawić!:-) Elma dziękuję, podejrzewałem, że sobie poradzisz. W obróbce zdjęć już mnie zresztą próbowałaś podszkalać, ale... i tak robię postępy! Wszystkim dziękuję i zapraszam do nowej negativnej zagadki! Proszę nie ułatwiać sobie (Elma...) i próbować bez przerabiania:-)

od paź.2004

19. Konikowa zagadka

Marku, przerobienie Twojego zdjęcia z negatywu na pozytyw, to na dobrą sprawę jedno kliknięcie myszą (w programie graficznym), ale... ok, będę próbować bez przerabiania

: P

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji