bio-forum.pl

Lejkowiec dęty

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2006
#0

1. Lejkowiec dęty
1
2
3

Bardzo ładny i oryginalny wygląd. Pusty wewnątrz aż do podstawy. Rosną w pobliżu buków. Po raz pierwszy widzę.

od maj.2003
#0

2. Lejkowiec dęty
17.wrz.06 08:21
Anna Kujawa "AniaK"

Śliczne są. Ostatnio zamarynowałam słoiczek na próbę - bardzo dekoracyjnie wyglądają na kanapkach:-)))

od kwi.2004
#0

3. Lejkowiec dęty

U mnie nie występują.:- (

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

4. Lejkowiec dęty
17.wrz.06 09:00
"Anna Hreczka" (b/log.)

U mnie są, ale znam tylko dwa stanowiska. Na jednym już są mocno wysuszone, na drugim jeszcze nie pojawiły się wcale. Jest już za sucho i potrzeba deszczu. Marku podeślę Ci suszki tylko znowu gdzieś posiałam Twój adres:-)

od gru.2003
#0

5. Lejkowiec dęty

W Ostrzyckim lesie jest wysyp:-)

Podobno pierogi z lejkowcem są dobre...

od maj.2002
#0

6. Lejkowiec dęty

Ja robiłem nadzienie do uszek z lejkowca - po prostu palce lizać!

W ogóle to jest bardzo aromatyczny grzybek szczególne po wysuszeniu. Jest też niezwykle wydajny. Na mocny sos grzybowy wystarczy dwie łyżeczki sproszkowanych lejkowców.

Będąc we Francji zauważyłem, że sprzedają tam suszonego lejkowca, a jego cena jest równa cenie suszonego smardza i dwa razy wyższa niż borowika.

Dobrze, że ludność kaszubska o tym nie wie i generalnie zostawia go w spokoju:-)

od kwi.2004
#0

7. Lejkowiec dęty

Darek. Od teraz pewnie się to zmieni. Wszyscy już wiedzą.:-)))

od gru.2003
#0

8. Lejkowiec dęty

Nie zmieni się, a już napewno nie w tym dwudziestoleciu:-)

od kwi.2004
#0

9. Lejkowiec dęty

Mirki. Czy Ty nie wierzysz w przedsiębiorczość Polaka?.:-)))

od gru.2003
#0

10. Lejkowiec dęty

Nie w tej branży...

od sie.2006
#0

11. Lejkowiec dęty
18.wrz.06 19:39
Robert Kozak "bobson"

Pierogi "pierwyj sort". Polecam. Tydzień temu w lubelskim był wysyp, tutaj bardzo popularny grzyb jadalny.

od gru.2005
#0

12. Lejkowiec dęty

tak patrzę na francuskiej stronie dziś:

Lejkowiec dęty suszony > Trompettes de la mort séchées 50g/11, 90 Eur > 238 Eur/kg (1023 PLN/kg) kurs 4, 3

Smardze suszone Morilles séchées 40g/37, 90 Eur > 947, 5 Eur/kg (4074, 24)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji