bio-forum.pl

2008-02-15 W Mysłowicach i Chrzanowie

bez logowania - można przeglądać

od cze.2010

1. 2008-02-15 W Mysłowicach i Chrzanowie
2.sty.13 22:33
Piotr Grzegorzek

Tym razem będzie bardzo krótki i bez mapy. Właściwie nie wiem co ja tego dnia robiłem w Mysłowicach, w każdym bądź razie na chwilę zatrzymałem na zapleczu rynku aby sfotografować rozwijające się pączki wierzby białej w odmianie płaczącej - Salix alba "Tristis.

Nieco później na rynku w jednym ze sklepów zauważyłem kwitnącego sukulenta. Ustaliłem, że jest to Aeonium lindlei.

Poniekąd do Mysłowic wpadłem jak po ogień, ponieważ wkrótce, czyli w nieco ponad godzinę znalazłem się w Chrzanowie. Tutaj nad jednym z budynków przy ulicy Śląskiej zauważyłem takie ciekawe zjawisko.

Te same promienie widać było jeszcze nad parkiem, gdy dość szybko doszedłem do ronda.

A teraz patrzymy w górę w taki sposób, że park mamy po lewej stronie, zabudowania przy ulicy Jordana po prawej, a ulicę Oświęcimską mielibyśmy przed nami, gdyby nie to, że cały czas patrzymy w górę.

Te zdjęcia wykonywałem muzealnym aparatem Minolta.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji