bio-forum.pl

Mikroskop Delta Optical

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2010

1. Mikroskop Delta Optical

Ktoś być może miał kontakt z tym sprzętem:

"Mikroskop Delta Optical Genetic Pro Bino USB z kamerą".

Chodzi o jakość oglądanych elementów mikroskopowych strzępki, podstawki etc.

Proszę o Wasze opinie.

(wypowiedź edytowana przez angellus 20. grudnia. 2012)

od kwi.2010

2. Mikroskop Delta Optical

Mile widziane wszelkie sugestie, chcę kupić mikroskop w przedziale cenowym tj. do 2tys. zł, ważne by był z usb, może macie inne propozycje?

od wrz.2005

3. Mikroskop Delta Optical

używałem tego modelu (i nadal używam podczas wyjazdów), ale bez kamery - jest OK

od wrz.2006

4. Mikroskop Delta Optical

Ja też używam modelu Delta Optical Genetic Pro od prawie 3 lat i jestem zadowolony z jakości, w szczególności jeśli się weźmie pod uwagę stosunkowo niską cenę. Posiadam wersję Trino (wyposażony jest w trzeci tubus do podłączenia zewnętrznej kamery). I właśnie z tym jest związna moja sugestia - trzeba by się zastanowić (sprawdzić) czy tą wbudowaną kamerę będzie można w przyszłości zastąpić inną, bo z tego co czytam nie jest zbyt dużej rozdzielczości (1, 3 Mpix) - sam też mam taką i pewnie z czasem wymienię na lepszą.

od cze.2007

5. Mikroskop Delta Optical

Ja używam od roku modelu Delta Optical Evolution 100 TRINO PLAN + Kamera mikroskopowa HDCE-20C 2MP. Jedyne zastrzeżenia to konieczność ciągłej walki z kurzem, który wchodzi wszędzie, oraz wieszanie się kamery po wykonaniu kilku zdjęć. Ale to może być problem z komputerem. Poza tym bez zastrzeżeń na ta cenę bardzo dobry zestaw, o wiele lepszy niż ten, na którym pracowałem na studiach. A to było "kilka lat" temu.

Kontakty z Delta Optical uważam za wzorcowe i polecam. Mam doświadczenia z centralą i z oddziałem w Katowicach.

(wypowiedź edytowana przez Rikardo 28. grudnia. 2012)

od maj.2009

6. Mikroskop Delta Optical

W sprawie zawieszania się kamerki, rozumiem że podłączona przez USB.

Miałem podobny problem ze skanerem, kosztowało to mnie sporo czasu aż rozgryzłem, może u Ciebie jest podobny?

Sprawdź kontrolery USB, ja musiałem jeden wyłączyć i wszystko było w porządku.

U mnie to był jakiś rozszerzony kontroler HOSTA (teraz nie pamiętam dokładnie jego nazwy), ale to miałem na Win XP, teraz mam "siódemkę".

od cze.2007

7. Mikroskop Delta Optical

Dzięki za sugestię, sprawdzę sam jak potrafię albo kogoś poproszę. Ja dalej pracuję na XP, ale teraz po przejściu na internet bezprzewodowy pojawiły się inne niezgodności i pewnie komputer odwiedzi w najbliższym czasie Waldka. Oni się już trochę znają.

od lip.2005

8. Mikroskop Delta Optical
3.sty.13 21:20
Grażyna Domian

A ja proponuję sprawdzić wszystkie gniazda USB w komputerze: są "białe" (wolne) i "czarne" (szybkie). Nie wiem na czym to polega z technicznego punktu widzenia ale gdy kiedyś miałam podobny problem z wieszaniem się kamerki, Pimpek podpowiedział mi, żebym podłączyła kamerkę do wejścia "czarnego" na tylnej ściance komputera. Podłączyłam i problem zniknął.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji