bio-forum.pl

Gołąbek zielonkawy

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od cze.2005

1. Gołąbek zielonkawy

Wiem gdzie zebrać jakąś niedużą porcję. Podobno są smaczne? Jak polecacie przyżądzić?

Jakiś odsyłacz do przepisu?

od maj.2003

2. Gołąbek zielonkawy
9.wrz.06 21:34
Anna Kujawa "AniaK"

Są PRZEPYSZNE!!! To jedne z najsmaczniejszych gołąbków. Najlepsze ponoć malutkie (takie jak ze zdjęć w Twoim wątku) położone na rozgrzanej płycie kuchennej (patelni?) blaszkami do góry. Blaszki sie lekko soli i tak sie smaży. W zagłębieniu wydziela sie smakowity sok. Pycha po prostu.

Mozna także "normalnie" usmażyć. A można traktować je też jak wszystkie inne grzyby i robić z nich sosy, nadzienia do czegoś tam, dodawać do zupy itd, itp....

Ale Ci zazdroszczę:-)) Ja ostatnio miałam tylko jednego:- (( (

od cze.2005

3. Gołąbek zielonkawy

Pomijając fakt, że nie mam pod ręką kuchennej płyty (ale z dzieciństwa jak przez mgłe pamiętam chyba smak tak pieczonych gołąbków u rodziny na wsi), to sam jestem zielony jak ten gołąbek w przyrządzaniu potraw.

Te kilkanaście co mam wstawię do lodówki i będę szukał prostego przepisu;)

od maj.2003

4. Gołąbek zielonkawy
9.wrz.06 21:45
Anna Kujawa "AniaK"

Oj, roztop trochę margaryny lub masła na patelni, obsmaż z obu stron na rumiano, posól i wcinaj:-)

Patelnia bez tłuszczu nieźle zastępuje płytę kuchenną..... gdybyś chciał poeksperymentować:-)

od cze.2005

5. Gołąbek zielonkawy

OK, poeksperymentuję;-))

Dzięki :)

od wrz.2004

6. Gołąbek zielonkawy

Hmmm... a ja dzisiaj znalazłem kilka stratowanych...

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji