bio-forum.pl

Gołąbek zielonkawy

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od cze.2005
#0

1. Gołąbek zielonkawy

Wiem gdzie zebrać jakąś niedużą porcję. Podobno są smaczne? Jak polecacie przyżądzić?

Jakiś odsyłacz do przepisu?

od maj.2003
#0

2. Gołąbek zielonkawy
9.wrz.06 21:34
Anna Kujawa "AniaK"

Są PRZEPYSZNE!!! To jedne z najsmaczniejszych gołąbków. Najlepsze ponoć malutkie (takie jak ze zdjęć w Twoim wątku) położone na rozgrzanej płycie kuchennej (patelni?) blaszkami do góry. Blaszki sie lekko soli i tak sie smaży. W zagłębieniu wydziela sie smakowity sok. Pycha po prostu.

Mozna także "normalnie" usmażyć. A można traktować je też jak wszystkie inne grzyby i robić z nich sosy, nadzienia do czegoś tam, dodawać do zupy itd, itp....

Ale Ci zazdroszczę:-)) Ja ostatnio miałam tylko jednego:- (( (

od cze.2005
#0

3. Gołąbek zielonkawy

Pomijając fakt, że nie mam pod ręką kuchennej płyty (ale z dzieciństwa jak przez mgłe pamiętam chyba smak tak pieczonych gołąbków u rodziny na wsi), to sam jestem zielony jak ten gołąbek w przyrządzaniu potraw.

Te kilkanaście co mam wstawię do lodówki i będę szukał prostego przepisu;)

od maj.2003
#0

4. Gołąbek zielonkawy
9.wrz.06 21:45
Anna Kujawa "AniaK"

Oj, roztop trochę margaryny lub masła na patelni, obsmaż z obu stron na rumiano, posól i wcinaj:-)

Patelnia bez tłuszczu nieźle zastępuje płytę kuchenną..... gdybyś chciał poeksperymentować:-)

od cze.2005
#0

5. Gołąbek zielonkawy

OK, poeksperymentuję;-))

Dzięki :)

od wrz.2004
#0

6. Gołąbek zielonkawy

Hmmm... a ja dzisiaj znalazłem kilka stratowanych...

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji