Moja bardzo słaba aktywność botaniczna od już dłuższego czasu związana jest z pewnymi problemami. Sytuacja ostatnio zrobiła się na tyle dramatyczna że nie mam już możliwości dalej zajmowanie się botaniką (m. in. paprotnikami), więc wpadłem na pewien pomysł.
Zauważyłem że wraz brakiem mojej aktywności, też jakby zanikała cząstka botaniki, dlatego zapraszam do wspólnego działania na rzecz tej dziedziny biologii i nie tylko.
Niestety nie znalazłam nic pod powyższym linkiem, ale w sumie nic dziwnego, skoro post ma już tyle lat. Niemniej jednak być może znajdą się tutaj osoby, które również będą szukały inspiracji lub mają pomysły na zainteresowanie innych tymi dziedzinami i na portalu buki.org.pl dołączą do obszernej bazy korepetytorów! Dzięki takim działaniom, w każdym zakątku Polski można z powodzeniem znaleźć pasjonatów nauki :)
Cóż czasami mamy jakiś pomysł a potem brakuje czasu na jego realizację. Sporą bazą danych są moje Wędrówki z Grzegorzkiem. A poza tym formą e-korepetycji jest ten dział, gdzie oznaczamy rośliny na podstawie przesłanych zdjęć.